Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Hazerswoudse Boys

Onder betere weersomstandigheden dan een week eerder wordt het restant (bijna 80 minuten) van de wedstrijd tussen Hazerswoudse Boys en Bernardus uitgespeeld. Een beenbreuk van Nordin Oudshoorn was vorige week de reden van de staking. Op het moment van staken was de stand in ‘Dorps’ voordeel (doelpunt van Ivo Vogelaar in de 7e minuut). De thuisspelende vereniging heeft doordeweeks naar het Leidsch Dagblad aangegeven géén prijs te stellen op het bezoek van de dienstdoende journalist i.v.m. zijn bijdrage in de maandageditie van de krant. Tevens is er tussen beide verenigingen (constructief) overleg geweest, om evt. escalatie binnen de lijnen te voorkomen.

Bernardus start met junior Luke van Mil op het middenveld ipv. de eerder genoemde Nordin Oudshoorn met een 1-0 achterstand. Het begin van het eerste gedeelte van de wedstrijd gaat tot halverwege de eerste helft (van 35 minuten speeltijd) gelijk op. Voor beide doelen is het tot dan toe nog niet gevaarlijk geweest. Als Bernardus in korte tijd mogelijkheden lijkt te krijgen middels vrije trappen net buiten de 16, is het de tegenstander die de muur telkens goed heeft staan en vervolgens gevaarlijk kan counteren. Hazerswoudse Boys neemt vanaf dat moment ook het initiatief en drukt dit iets later ook uit in de score. Het is opnieuw Ivo Vogelaar die scoort op aangeven van Justin Meijer. 2-0. Twee minuten later komt Bernardus met de schrikt vrij als een hard afstandschot van Brent Griffioen via onderkant lat toch geen treffer oplevert.

Bernardus vervangt aan het begin van de tweede helft Jeffrey van der Heiden en Rens Schakenbos voor aanvallers  Tim Schalken en Rohan Abeysekera. De eerste fase zijn er ook wat aanvallen van Bernardus, waarbij oa. een schot van Dylano Bekooij kan worden geblokt en een vrije trap en dieptebal van Luke van Mil onrust in de Hazerswoudse Boys - defensie veroorzaken. Vervolgens golft het spel wederom op en neer,. De strijd speelt zich hoofdzakelijk tussen de 16-meterlijnen af, met weinig actie voor beide doelen en steeds meer duidelijk wordend dat we naar de kwaliteit van 5e klasse - ploegen kijken. Het is Hazerswoudse Boys die wat gelukkig scoort, als Michael Vermeulen de bal uit de doelmond schietend via Sylvester Blonk achter doelman Luuk Enter ziet verdwijnen. 3-0. Na bijna een half uur komt de grootste kans op een tegentreffer van Bernardus als de rappe Dylano Bekooy de Boys-doelman passeert, maar dan te veel naar buiten uitwijkt om nog te kunnen afronden. Bart de Jong en Wesley van Tol vervangen Luca Tor en Bryan Straathof. Laatstgenoemde kan na zijn eigen actie nog een keer op doel richten, maar zijn schot gaat over. Het slotoffensief is voor de tegenstander, eerst wordt na een aanval bijna met een ‘dropkick’ gescoord en kort voor tijd wordt een vrije trap ingekopt. Echter deze laatste treffer wordt geannuleerd vanwege buitenspel. Aan de 3-0 eindstand wordt dus niet meer getornd.

Complimenten aan beide verenigingen voor het sportieve optreden vandaag en het ‘volwassen’ gedrag van afgelopen week. De competitie ligt nu voor Bernardus (en de andere vijfdeklassers) enige tijd stil. Op 03 februari as. staat het de uitwedstrijd tegen DVV Delft op het programma.