Scheidsrechter

A. B. M. Al Shaarani

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder D.V.V. Delft

Bernardus heeft in de eerste competitie wedstrijd van 2024 een overwinning behaald in en tegen Delft.

Delft dat in de laatste wedstrijden van 2023 wel heel veel tegendoelpunten kreeg, begint de wedstrijd onder leiding van een nieuwe trainer zeer behoudend aan de wedstrijd,

Ze laten Bernardus komen en trekken zich massaal terug op eigen helft. Het is dan ook geen verrassing dat het spel zich vrijwel volledig op de helft van de thuisclub afspeelt. Sechts sporadisch weten zij door diepe ballen van achteruit de Bernardus helft te bereiken.

Bernardus gaat op zoek om zo snel mogelijk het overwicht in doelpunten om te zetten, maar zoals wel vaker het probleem wil de bal er niet in en duurt het wel een half uur voordat de eerste bal er in ligt.

Nadat verschillende spelers de bal al hoog over het doel hadden geschoten, scrimmages voor het doel, ballen naast of gehouden door de keeper niets opleverde, maakt Delft eindelijk een fout die wel afgestraft kon worden.

De Delft keeper wil het spel hervatten maar deze wordt een prooi voor Jeffrey van der Heiden die de bal langs de Delft goalie schuift en eindelijk de score opent.

Bernardus gaat direct op zoek naar de tweede treffer maar deze valt niet meer voor de rust.

De tweede helft kruipt Delft wat meer uit zijn schulp en weet zowaar enkele malen gevaarlijk te worden.

Bernardus weet nu ook niet te profiteren van de extra ruimte die nu ontstaat telkens is net de laatste pass niet zuiver en als deze dat wel is, gaat het mis in de afwerking.

Het duurt tot de 80e minuut voordat de bevrijdende 0-2 gescoord wordt door Koen Schellingerhout op aangeven van Niels Roelandse die net in het veld was gekomen voor Dylano Bekooij.

Ook Rohan Abeysekera en Bart de Jongkomen nog het veld in voor Koen Schellingerhout,en Luke van Mil. Luka Tor heeft eerder de geblesseerd uitgevallen Rens Schakenbos dan al vervangen.

Vlak voor het eindsignaal moet de Bernardus keeper zijn kwaliteiten nog een keer tonen om de aansluitingstreffer te voorkomen.

En zo begint Bernardus 2024 weliswaar met een magere 0-2 zege, maar wel volkomen verdiend met 3 punten aan het 2e deel van de competitie.

De komende 2 weken staat de competitie weer stil. De volgende wedstrijd is op 24 februari thuis tegen SVV.