Scheidsrechter

T.N. Mohan

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Bernardus start na de knappe overwinning van vorige week vol vertrouwen in dezelfde basisopstelling. Van beide kanten een rustig begin. Bernardus kan achterin de bal eenvoudig rondspelen want Overschie dringt niet aan. Van achteruit kiest Bernardus vervolgens snel voor de aanval en zijn er kleine mogelijkheden. De voorzetten vanaf de vleugels gaan echter voorlangs. Na een kwartier spelen moet de snelle vleugelspits Dylano Bekooij na een ongelukkige botsing het veld verlaten. Helaas een ernstige blessure: gebroken sleutelbeen. Luca Tor is zijn vervanger. Na 27 minuten spelen is het raak. Luca Tor geeft een fraaie lange pass op Jeffrey van der Heiden die de keeper met zijn schot kansloos laat. Dit geeft Bernardus extra zelfvertrouwen en er volgt een mooie aanval met een diepe passe van Rens Schakenbos op Jeffrey die vervolgens Rohan Abeysekera een niet te missen kans geeft. 2-0 in de 33e minuut. Overschie weet er nauwelijks iets tegenover te stellen en met verzorgd voetbal van Bernardus wordt de rust bereikt.

De thee in de rust heeft kennelijk extra energie gegeven. De supporters lopen nog naar de tribune en het plekje langs de lang als Max Rijnbeek Rens Schakenbos bereikt die op zijn beurt Rohan aanspeelt die ook weer eenvoudig de 3-0 weet te maken. De 46e minuut is dan nog niet voorbij.

Vervolgens vergeet de Bernardus defensie een zeldzame keer kordaat in te grijpen en scoort Overscie in de 48e minuut de 3-1. Bernardus blijft echter hier en meester. Trekt zich bij balbezit van Overschie terug op eigen helft en rekent op de snelle uitvallen. In de 57e minuut is het dan weer raak als Rohan uit een scrimmage koppend zijn derde treffer aantekent. De wedstrijd is nu helemaal gespeeld. Er volgt nog een cadeautje voor de stofzuiger op het middenveld, Michael Vermeulen. Een zondagsschot van hem lijkt hoog over te gaan, maar daalt nog voor het doel, wordt aangeraakt en de keeper van Overschie tast mis. 5-1.

Een aantal spelers mag gaan rusten en Bernardus speelt de wedstrijd rustig uit.

Kortom: een overtuigende, verdiende overwinning en Bernardus klimt naar de derde plaats mede doordat Hazerswoudse Boys vandaag rust heeft.

Volgende week speelt Bernardus thuis tegen Buytenpark. Gezien de stand op de ranglijst ligt er weer een overwinning in het verschiet.