Oegstgeesterweg 4 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5174083

Zaterdagmiddag 2 maart moet blijken waar Bernardus staat in de vijfde klas. Kan Bernardus mee gaan doen om een plaats in de nacompetitie? Het goed voetballende LSV, dat slechts een nederlaag heeft geleden tot nu toe, lijkt  de ideale tegenstander. Thuis ging Bernardus nog flink onderit tegen de Leidse “studenten”.

Bernardus start in nagenoeg dezelfde opstelling als de voorgaande wedstrijd. Keeper Luuk Enter is terug van vakantie en spits Koen Schellingerhout die vorige week nog 2 keer scoorde, blijft met een lichte blessure op de reserve bank. Zijn vervanger is Rohan Abeysekera.

Beide ploegen starten onder een aangenaam zonnetje gedreven aan de wedstrijd. Het eerste gevaar komt van LSVV . Maar de verdediging en keeper Enter klaren de klus tot dan eenvoudig. Bernardus komt na een kwartier beter in de wedstrijd . De snelle vleugelspitsen Rens Schakenbos en Dylano Bekooij stichten gevaar aan de andere kant. In balbezit worden zij snel gezocht . Bij balverlies zakt het team terug op eigen helft en haalt zo de diepgang uit het spel van LSVV. En als de passing beter wordt,  is Bernardus de bovenliggende partij. Dat resulteert in de 34e minuut in de verdiende voorsprong. Rohan Abeysekera maakt zich knap vrij en speelt op de rand van het strafschotgebied Jeffrey van der Heiden aan en deze scoort fraai in de lange hoek. LSVV zet een tandje bij, maar verder dan een paar corners komen ze niet en het centrale duo Joost de Groot en Max Rijnbeek heerst in de lucht. Er ontstaat wat onmacht bij de tegenstanders en zij maken een aantal vervelende overtredingen, maar Bernardus laat zich niet intimideren en haalt de rust met een 0-1 voorsprong.

Verwacht wordt dat LSVV snel uit de startblokken zal komen. Dat gebeurt ook maar dat geeft juist ruimte aan de voorhoede van Bernardus. Als de LSVV verdediging in de 49e minuut niet ingrijpt, komt de bal bij de vrijstaande Jeffrey van der Heiden die alleen op de keeper af kan. Daar weet hij wel raad mee en scoort dan ook eenvoudig de 0-2.

LSVV kiest volop voor de aanval en Bernardus moet zich steeds verder laten zakken. LSVV is gevaalijk met een aantal schoten. Maar Bernardus krijgt eigenlijk de betere kansen met snelle uitvallen. De overtalsituatie in de uitbraken worden echter niet benut en LSVV dringt steeds verder aan. Pegels op de lat van man of de match Jeffrey van der Heiden en Rens Schakenbos hadden een beter lot verdiend. Daar staan ook een schot op de kruising en een machtige redding van Luuk Enter uit de bovenhoek en een kopbal van de lijn tegenover. De verdediging van Bernardus maakt in het  laatste half uur overuren wat de nodige kleine blessures tot gevolg heeft en trainer den Os noodzaken om bijna de gehele achterhoede te wisselen.

Tot kort voor tijd weet Bernardus echter het doel schoon te houden tot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een lage voorzet ongelukkig door William Hoogeveen in het doel wordt gegleden. De blessuretijd lijkt oneindig, ballen worden weggerost, komen echter net zo snel weer terug.  M

Maar uiteindelijk wordt de streep  met een 1-2 score behaald.

Zeker op basis van de eerste helft een verdiende overwinning. Bernardus blijft bovenin mee doen voor de tweede periode.

9 maart speelt Bernardus thuis tegen Overschie.