tel. 0172-509135

Bernardus speelt vandaag tegen een oude bekende: Kickers 69 uit Leimuiden. Bernardus draagt rouwbanden i.v.m. het overlijden van oud eerste elftalspeler en oud bestuurslid Sjaak Wortman.

Gezien de weersomstandigheden is uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Jeugdspeler Luke van Mil start in de basis voor de geblesseerde William Hoogeveen.

Beide ploegen starten gemotiveerd aan de wedstrijd. Ondanks de buien tussendoor is er sprake van een levendige wedstrijd die in de eerste helft gelijk op gaat maar waar de betere kansen voor Bernardus zijn. In de vijfde minuut is er al de eerste kans voor Bernardus. Maar in de scrimmage voor het doel van Kickers weet Bernardus niet te scoren. Aan de andere kant moet keeper Luuk Enter alert blijven, want op het gladde veld is het moeilijk om de bal in een keer onder controle te krijgen. In de 12e minuut had Bernardus op voorsprong moeten komen. Na een snelle uitval via Dylano Bekooij wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel na een dubieus vlagsignaal van de grensrechter van Kickers. Niet veel later heeft Bernardus geluk als een hard schot van Kickers tegen de lat komt en over gaat. In de tegenaanval wordt een voorzet van Rens Schakenbos door Dylano Bekooij  klaar gelegd voor Bryan Straathof die helaas hoog over schiet. Even later belandt een schot van Bryan op de lat. Aan het slot van de eerste helft gaat het initiatief wat meer naar Kickers , maar de gevaarlijkste kans is voor Bernardus als een schot van Luke van Mil net naast het doel belandt.  Met een gelijke stand wordt de rust bereikt.

Door het donkere weer gaat in de tweede helft al gauw de veldverlichting aan. De wedstrijd wordt wat fysieker van de kant van Kickers. Hierdoor komt Bernardus maar moeilijk in het ritme en grijpt de scheidsrechter in de ogen van het Bernardus publiek onvoldoende in. Zeker als een elleboogstoot van een Kickersspeler slechts met geel wordt bestraft. In de 65e minuut worden Roel van der Zon en Jeffrey van der Heiden vervangen door Roy van der Horst en Luca Tor. Kort hierna wordt na een mooie aanval een voorzet van Luca net overgeschoten door Bryan. En dan ontstaat er de eerste echt grote kans voor Kickers als een bal  net achter de verdediging van Bernardus valt. De aanvaller van Kickers omspeelt Luuk Enter en rondt af in het verlaten doen. Tegen de verhouding in is het 1-0 voor Kickers. Na een harde overtreding op Luke van Mil en een blessure bij Max Rijnbeek worden zij vervangen door Koen Schellingerhout en Bart de Jong. Bernardus zet alles op alles om de gelijkmaker te maken en gaat achter 1 op 1 spelen en met een extra aanvaller. Dat lijkt in de 85e minuut succes te hebben als een vrije trap  van Nordin Oudshoorn wordt ingekopt. De grensrechter houdt nu de vlag omlaag maar de scheidsrechter keurt het doelpunt toch af wegens buitenspel. In de slotminuut lijkt dan toch de gelijkmaker te vallen. Maar een inzet van Bernardus wordt op de doellijn gekeerd. Volgens de spelers van Bernardus die er vlak bij stonden werd de bal achter de lijn weggetikt. Ook nu helaas geen treffer en bij ons is er geen VAR,

De nederlaag is een feit waar minimaal een gelijkspel verdiend zou zijn.    Kansen zijn er genoeg. Nu nog scoren

Volgende week dan maar. Bernardus speelt dan thuis om half 3 tegen laagvlieger DVC uit Delft