Lageweg 6
2201TV
NOORDWIJK ZH
tel. 071-3614530

Hoop was er vooraf wel, mede ingegeven door het gelijke spel in de heenwedstrijd, echter tegenstander en koploper SJC liet vandaag niet met zich sollen. De wedstrijd begint met een zonnetje en met de wind dwars over het veld met Jim Beukeboom, Remko van der Werff  en Tim Schalken in de basiself.

In de zevende minuut is het al raak. SJC krijgt na een onnodige overtreding van Bernardus-zijde een vrije trap te nemen, die in de doelmond wordt gegooid (zie foto) en een kopgoal oplevert. 1-0. Kort hierop kan SJC een tweetal goede aanvallen van Bernardus ten koste van hoekschoppen voorkomen. Na deze fase blijkt dat het positiespel van SJC duidelijk beter is en Bernardus ‘zwijnt’, als na een aanval de bal via Remko van der Werff tegen de paal van het eigen doel caramboleert. Halverwege de eerste helft krijgt SJC een schietkans na een afgeslagen aanval richting Bernardus-doel en dit betekent ook de tweede treffer. 2-0. In het restant voor de pauze moet doelman Jim Beukeboom nog een keer handelend optreden, maar komt er na een dieptebal van Jeffrey van der Heiden ook nog een mogelijkheid voor de ijverige Tim Schalken.

Bij de start na de thee is de geblesseerde  Jim Beukeboom vervangen door Dany Kapaan. SJC laat Bernardus een beetje komen waardoor er een aantal kleine mogelijkheden via Jeffrey van der Heiden en Tim Schalken komen, maar grote doelrijpe kansen komen hier niet uit. Ook kan doelman Dany Kapaan, bij een tegenaanval, een hard schot van SJC knap over het doel tikken. De grootste mogelijkheid om het nog spannend te kunnen maken, komt nog als Tim Schalken na een goede actie voor de SJC-goalie verschijnt, maar deze niet kan passeren. Koen Schellingerhout en Luca Tor komen Rohan Abeykesera en Rens Schakenbos afwisselen. Halverwege de tweede helft gooit SJC de wedstrijd in het slot door te profiteren van niet goed uitverdedigen van Bernardus en enkele minuten later wordt een SJC-aanvaller geen strobreed in de weg gelegd om de gang naar het doel te maken. 4-0. Het slotakkoord van Bernardus bestaat uit voorzetten van Jeffrey van der Heiden resp. Luca Tor die door Bryan Straathof resp. Koen Schellingerhout niet in een eretreffer kunnen worden omgezet. De laatste minuten is het zonnetje verdwenen en is er regen en hagel voor in de plaats gekomen, kortom: de spreekwoordelijke ‘koude’ douche is compleet!

Dat Bernardus vandaag niet tot resultaat kwam, is jammer, maar geen ramp. De volgende 3   (thuis) wedstrijden zijn van belang om evt. in aanmerking te komen voor een ‘toetje’, nl. plaatsing promotie/degradatie-wedstrijd(en). Op 6 april is de eerst volgende tegenstander LVV Football Factory om 14.30 uur aan de Sweelincklaan.