Scheidsrechter

M.M.A. Al-Sharabi

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Tegenstander vandaag is een oud-kampioen van Nederland, echter dit jaar geen hoogvlieger in de 5e klasse West 2 zaterdag. Jim Beukeboom bezet vanwege afwezigheid van Luuk Enter de plaats tussen de palen, de backplaatsen zijn bezet met Wesley van Tol op rechts en de inmiddels weer fitte Remko van der Werff op links. Op het middenveld speelt Michael Vermeulen en in de aanval is Koen Schellingerhout de midvoor van dienst.

Na de aftrap gaat het spel wat heen en weer,  na bijna tien minuten is de eerste plaagstoot van Bernardus als Jeffrey van der Heiden een voorzet van Rens Schakenbos net niet kan inkoppen. Tien minuten later moet keeper Jim Beukeboom  alert optreden na een inzet van SVV. Kort hierop komt Bernardus op voorsprong als Koen Schellingerhout een knappe actie en voorzet van Dylano Bekooy inschiet. 1-0. Het veldspel in de eerste helft is redelijk gelijkwaardig, echter Bernardus kan meer doelpogingen ondernemen richting SVV- doel. Het meest gevaarlijk is het verrassende schot van Jeffrey van der Heiden van ruim 40 meter, dat over de keeper en via de lat overgaat. Als beide ploegen naar de theepauze lopen, geeft Bernardus-trainer Serge den Os aan dat de tweede helft in het teken van ‘uitbouwen voorsprong’ zal staan.

Het bericht is duidelijk aangekomen bij de Bernardus-elf. Vanaf de start tweede helft jaagt de ploeg naar het volgende doelpunt. De mogelijkheden komen ook voor de voorwaartsen, maar vooralsnog zonder resultaat. Als SVV van de schrik bekomen is en ook weer wat aanvallende impulsen heeft, mag Bernardus zich gelukkig prijzen als een foutje van Jim Beukeboom slechts de paal raakt. Tim Schalken komt in het veld voor Rens Schakenbos. Een paar minuten later, als SVV opnieuw weer mogelijkheden heeft gehad met een kansrijke vrije trap, wordt Tim in de zestien onderuit gelopen door een SVV-verdediger. Koen Schellingerhout ontfermt zich over dit klusje en brengt met enige moeite de 2-0 op het scorebord. De wedstrijd lijkt gespeeld, SVV probeert het nog wel maar komt niet tot mogelijkheden. Als Niels Roelandse vervolgens Bryan Straathof heeft vervangen, levert hij een perfecte voorzet af op Tim Schalken. Wederom blijkt dat het linkerbeen van laatstgenoemde sterker is dan het rechter. William Hoogeveen vervangt in de slotfase op het middenveld Michael Vermeulen nog, maar aan de score wordt in het restant van de wedstrijd niet meer getornd.

Komend weekend speelt Bernardus uit bij LSVV’70. Deze ploeg heeft samen met koploper SJC een flinke voorsprong opgebouwd ten opzichte van de achtervolgers. Bij die achtervolgers o.a. Bernardus dat middels overwinningen in het verdere verloop van de competitie nog mee kan doen voor de periodestand, alsook voor de 3de plaats op de ranglijst.