Scheidsrechter

L. van Mastrigt

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Zaterdag 4 november -een regenachtige dag- staat de wedstrijd tegen koploper SJC op het programma. Weer een test om te zien hoe het met de thuisclub staat tegen deze ongeslagen tegenstander.

Jeffrey van der Heiden is geschorst na de twee gele kaarten van vorige week en Roy van der Horst is onvoldoende hersteld om te starten. Er is een basisplaats voor Koen Schellingerhout en verheugend: na twee seizoenen blessureleed ook voor Roel van der Zon.

Trainer Serge den Os heeft de speelwijze voor deze middag enigszins aangepast. Bij balbezit van SJC zakt Bernardus terug op eigen helft, verdedigt daardoor compact en probeert zelf met snelle uitvallen gevaarlijk te worden.

Na een eerste schot van SJC in de eerste minuut is de tegenaanval van Bernardus kort erna zeker zo kansrijk. In de vijfde minuut lijkt de aangepaste speelwijze al succesvol. Bernardus weet het combinatievoetbal van SJC te onderbreken. Rens Schakenbos wordt de diepte ingestuurd, weet de bal goed te controleren en verzendt een harde voorzet die net te ver is voor Koen Schellingerhout. Zijn kopbal kan makkelijk gekeerd worden door de keeper van SJC. In de tiende minuut gaat het bijna mis. Een inzet van SJC wordt in een reflex gekeerd door de uitblinkende keeper Luuk Enter.

SJC probeert met combinatievoetbal door de verdediging van Bernardus te breken en weet een paar keer door te dringen in het strafschopgebied, maar echte kansen zijn er nauwelijks meer. En Bernardus is zeker zo gevaarlijk met  snelle uitvallen, veelal over de linkerkant. Helaas zijn de voorzetten van Rens Schakenbos net niet zuiver genoeg en gaat een schot van hem voorlangs.

Het is in de eerste helft een gelijkopgaande strijd met meer balbezit voor SJC, maar Bernardus heeft de betere kansen. De passing is voor het doel niet zuiver genoeg en ook met de bal aanname gaat het nogal eens mis. Het gevaarlijkste moment van SJC is een vrije trap buiten de zestien die net naast gaat. Voor Bernardus is dat een uitbraak waarbij het schot van Bryan Straathof net geen doel treft.

Met de brilstand wordt de rust bereikt.

Na de rust, de veldverlichting is inmiddels aan gezet, komt SJC gedreven uit de startblokken. Bernardus verdedigt met veel overtuiging en inzet. SJC probeert het met schoten van afstand. Die missen ruim het doel, in de 10e minuut is er pas het eerste schot dat Luuk Enter eenvoudig weet te keren. In die fase komt Bernardus nauwelijks op de kant van de tegenstander. Na een kwartier komt Bernardus goed weg als Niels Roelandse een schot op de doellijn weet te keren. Langzamerhand weet Bernardus zich onder  de druk uit te spelen en de verse krachten Dylano Bekooij en Rohan Abeysekera voor de moe gestreden Rens Schakenbos en Koen Schellingerhout, leveren weer aanvallende snelheid. Na het inbrengen in het laatste kwartier van Roy van der Horst en Bart de Jong voor Roel van der Zon en Nordin Oudshoorn golft het spel op en neer. Luuk Enter moet nog een paar keer flink naar de hoek . Vrije trappen van Max Rijnbeek en inzet Roy van der Horst hadden ook zo maar een doelpunt kunnen zijn en met een beetje geluk was in de laatste minuut van de blessuretijd  de winst nog binnen gehaald. Nu kan de voorzet net niet binnen gegleden worden.

Het eerste puntenverlies voor SJC is een feit en Bernardus haalt op basis van werklust en samenspel een verdiend gelijkspel. Het blijft 0-0.

Het kleumende publiek heeft een aantrekkelijke wedstrijd gezien Het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de toekomst. Bernardus blijft in de top van de vijfde klas meedoen.

Volgende week speelt Bernardus tegen de nummer 4, Football Factory uit Leiden, dat zaterdag stevig om de oren kreeg van LSVV.