2717AX
ZOETERMEER
tel. 079-3238990

Onder de rook van ‘snowworld’ speelt Bernardus in Zoetermeer tegen SVO Buytenpark. Sinds 2021 is de voetbalploeg actief onder deze naam, die voorheen ‘Oosterheem’ was.

Met Rens Schakenbos voor Dylano Bekooy in de basis start Bernardus aanvallend aan de wedstrijd. Via links, Niels Roelandse en Rens Schakenbos, worden tal van aanvallen opgezet. In de vierde minuut al kan Jeffrey van der Heiden, na een pass van Rens vrij uithalen, maar de 100%-doelkans niet verzilveren. Enige minuten later krijgt ook Bryan Straathof een goede doelkans, na een voorzet van de opkomende Michael Vermeulen. Maar schiet hij hoog over.   Halverwege de eerste helft is tegenstander Buytenpark voor het eerst gevaarlijk. Maar kan de Bernardus verdediging en keeper Luuk Enter eerst een schot en vervolgens een kopbal gemakkelijk verijdelen. Kort hierop krijgt Buytenpark een kans in de schoot geworpen als Max Rijnbeek de bal niet kan wegtrappen en pakken zij dit cadeautje gretig uit. 1-0. Snel kan Bernardus corrigeren. Rens Schakenbos kan na een pass van Nordin Oudshoorn voorzetten op Bryan Straathof, die beheerst kan afronden. Drie minuten later kan Jeffrey van der Heiden vanaf rechts opkomen en een bekeken  voorzet geven, die door Rens Schakenbos in het doel wordt gelopen. 1-2. Roy van der Horst is inmiddels geblesseerd geraakt aan de enkel en hij wordt vervangen door Bart de Jong. Naar de rust toe lijkt het erop dat Bernardus z’n grip op de wedstrijd,  deels door de fysieke inzet van de tegenstander, een beetje aan het kwijtraken is.

De tweede helft start met een zeer aanvallend Buytenpark. Bernardus wordt teruggedrongen en kan slechts een enkele keer een aanval opzetten. Merendeels moet het zich, omdat het de bal niet in de ploeg kan houden,  met lange ballen redden van het Buytenpark’s overwicht. Als na een kwartier Michael Vermeulen wordt vervangen door Koen Schellingerhout lijkt het er nog steeds op dat het wachten is de gelijkmaker. Als na een half uur Bart de Jong een voorzet geeft op Koen Schellingerhout, lijkt het dat Bernardus de wedstrijd definitief in het slot kan gooien, echter zijn inzet wordt geblokt. Kort hierop ontvangt Jeffrey van der Heiden z’n tweede gele kaart  en kan hij het veld verlaten. Dylano Bekooy komt in het veld voor Nordin Oudshoorn. Buytenpark blijft aanvallen maar wordt niet echt meer gevaarlijk in de doelmond van Bernardus en de fysieke inzet gaat hen parten spelen. In de laatste tien minuten van de officiële speeltijd verliezen zij kort achtereen 2 spelers die vanwege een tweede gele kaart ook weggestuurd worden. In het restant tracht Bernardus alsnog de definitieve derde treffer te maken. Daar komen door het numerieke overwicht ook kansen voor, maar de behaalde ruststand wordt ook de eindstand.

Door de overwinning blijft Bernardus een ‘subtopper’ op de ranglijst. De uitvoering tegen de volgende tegenstander, koploper SJC, zal meer op het spel van de eerste helft dan dat van de tweede helft van vandaag moeten lijken. Komende zaterdag wordt aan de Sweelincklaan om 14.30 uur afgetrapt.