Sportpark Bernardus

Na een voorbereiding waarin louter nederlagen werden geleden tegen clubs uit hogere afdelingen en waarin niet onaardig werd gespeeld staat voor vandaag de eerste confrontatie in de competitie op het programma.

De nieuwe trainer Serge den Os heeft voor deze spelers gekozen om de competitie te starten;

Luuk Enter,  Michael Vermeulen, Joost de Groot, Max Rijnbeek, Niels Roelandse, William Hoogeveen, Nordin Oudshoorn, Luca Tor, Dylano Bekooy, Bryan Straathof, Rens Schakenbos

De wedstrijd begint wat aarzelend. Beide ploegen tasten de tegenstander wat af, maar al snel wordt duidelijk dat Bernardus de bovenliggende partij is. Waar Delft probeert met voornamelijk lange ballen de snelle buitenspelers te bereike, probeert Bernardus meestal de voetballende oplossing te vinden.

Het resulteert na 10 minuten spelen in de eerste kans voor Bernardus, maar Nordin vindt de doelman van Delft op zijn weg.

Even later moet Joost de Groot ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken als door slordig passen op het middenveld de bal wordt verloren en Delft dreigt uit te breken.

Halverwege de eerste helft krijgt Bernardus loon naar werken als Dylano na een snelle uitbraak van Bernardus zijn eerste  van deze middag weet te scoren.

Bernardus gaat hierna wat slordiger spelen, maar krijgt voldoende gelegenheid om de score uit te breiden maar telkens komt de laatste pass niet aan om in scoringspositie te komen.

Bij zo’n laatste pass blesseert Rens Schakenbos zich helaas ook nog en moet vervangen worden. Riccardo Vermeulen neemt zijn plaats over.

Het is inmiddels vlak voor de theepauze als Luuk Enter een Delft speler die aan de aandacht is ontsnapt op hem af ziet komen. Hij weet deze bekwaam af te stoppen en geeft meteen een lange bal naar voren. Daar wordt de bal door Dylano opgepikt en deze gaat op zijn beurt alleen op de keeper af. Hij mist niet en zo wordt de ruststand van 2-0 bereikt .

Na de rust lijkt bij de fysiek sterke tegenstander de energie wat weg te vloeien en kan Bernardus vrij gemakkelijk overeind blijven. Na 20 minuten spelen gooit Bernardus de wedstrijd definitief in het slot als de keeper van Delft, ver uit zijn doel gekomen, mistast en Ricardo de 3-0 kan maken.

Joost de Groot en Dylano worden gewisseld en vervangen door Roy van der Horst en Koen Schellingerhout.

10 minuten voor het eindsignaal klinkt, maakt ook Luca Tor zijn eerste goal van dit seizoen en wordt de eindstand van 4-0 bereikt.

Al met al een terechte overwinning en een prima uitslag om de competitie mee te starten