F.A. Pille

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Dit was de conclusie na 90 minuten spelen met een 3-1 uitslag op het scorebord.

Bernardus begint door blessures van Remko van der Werff en Dylano Bekooy met een gewijzigde startopstelling in vergelijking met de afgelopen wedstrijden.

Michael Vermeulen begint als rechtsback en Roy van der Horst en Max Rijnbeek vormen het centrale duo.

Op het middenveld is weer een plekje voor William Hoogeveen ingeruimd.

Gezien de resultaten van de laatste wedstrijden zou deze tegenstander geen probleem moeten zijn voor de oranje witte formatie. Maar daar schuilt dan ook meteen het gevaar. Om goede resultaten te behalen, moet Bernardus er met het hele team keihard voor blijven werken om de tegenstanders op de knieën te krijgen en als dit even wat minder is dan zijn er voor de tegenstanders ook kansen om een resultaat te behalen.

Dat de overwinning vandaag ook niet zomaar uit de lucht komt vallen, wordt al na 6 minuten duidelijk als Bernardus een corner neemt die bij een van de spelers van de gasten terecht komt.  Deze steekt langs de rechterkant het gehele veld over en weet deze actie ook nog met een doelpunt te bekronen 0-1.

Bernardus moet aan de bak en hoewel er niet heel goed gespeeld wordt staat na 20 minuten spelen toch de 1-1 al weer op het scorebord. Ba een van de in de eerste helft spaarzame goede combinaties wordt Rens Schakenbos door Luca Tor op links in de diepte aangespeeld Rens geeft de bal voor en daar komt Rowan Abeysekera goed voor zijn man en weet de bal achter de kansloze keeper te krijgen.

Doordat Bernardus hierna mede doordat spelers niet op hun vertrouwde positie staan een zeer slordige eerste helft afleveren en de tegenstander er ook niet veel van bakt is deze 1-1 ook de ruststand.

De 2e helft begint met een door Bernardus trainer Serge den Os gewijzigde opstelling Tim Schalken en Joost de Groot komen in het veld voor Wesley van Tol en William Hoogeveen en enkele spelers wisselen van positie.

Dit lijkt vlak na rust meteen zijn vruchten af te werpen. Binnen tien minuten hebben Bryan, Rens, Jeffrey en Rohan het vizier nog niet opscherp staan anders had Bernardus hier meteen al toe kunnen slaan.na goed een uur voetballen is het wel raak als Bryan Straathof de bal aan Jeffrey van der Heiden meegeeft en deze nu koelbloedig weet af te ronden .Als Rohan een kwartiertje later ook de 3-1 kan intikken lijkt de wedstrijd wel gespeeld mede omdat de tegenstander weinig tot niets weet te creëren.

Zo eindigt een met name in de eerste helft wat mindere wedstrijd toch nog in een verdiende overwinning en blijft Bernardus koploper in de periode en 3e op de ranglijst.

Volgende week gaat Bernardus op bezoek bij de koploper SJC in Noordwijk waar thuis nog tegen gelijkgespeeld werd, maar waar nu in de strijd om een nacompetitie ticket eigenlijk gewonnen moet worden.