Wagenweg 240 B
2012NP
HAARLEM
tel. 023-5317776

Als je op niveau speelt kan het voorkomen dat je wat verder moet reizen voor het spelen van een uit wedstrijd. Zo ook vandaag als de uitwedstrijd tegen The Harlem Boys op het programma staat. De accommodatie van de thuisclub is zo goed verborgen dat zelfs de dame van google maps er moeite mee heeft en niet alle meegereisde supporters er vanaf het eerste fluitsignaal bij zijn.

Bernardus is wel vanaf het begin goed bij de les over het hele veld wordt de thuisclub als ze in balbezit zijn fel opgejaagd en dit resulteert in een vrij eenzijdige wedstrijd die zich voornamelijk op de helft van de gastheren afspeelt.

Het kan dan ook niet lang uitblijven voordat de 0-1 gescoord wordt en dat gebeurt ook niet.

In de 17e minuut kan de keeper een van de vele corners niet goed verwerken en de bal valt voor de voeten van Rohan Abeysekera die deze kans niet onbenut laat en de voorsprong is een feit.

Bernardus krijgt meerdere mogelijkheden om de score te verdubbelen maar het duurt tot de 30ste minuut als wederom Rohan de bal in het doel weet te werken.

Als deze zelfde speler 5 minuten later zijn hattrick compleet maakt na knullig uitverdedigen van de thuisploeg is de 0-3 een feit en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

De scheidsrechter heeft ook haast vandaag, want deze fluit na 40 minuten spelen al af voor de rust, maar nog voordat iedereen het veld heeft verlaten, roept hij de spelers weer terug en worden er nog 5 minuten gespeeld, waarin overigens niet meer wordt gescoord.

De 2e helft wordt door Bernardus gebruikt om zoveel mogelijk spelers te laten spelen. Achtereenvolgens worden Rohan Abeysekera en Jeffrey Bos vervangen voor Koen Schellingerhout en Luca Tor en vervolgens komen Niels Roelandse en Nordin Oudshoorn in het veld voor Wesley van Tol en Michael Vermeulen.

Het voetbal is wat wisselvalliger geworden en onder toeziend oog van de nieuwe trainer voor volgend seizoen, Serge den Os, worden hele goede en om het netjes te zeggen minder goede momenten afgewisseld.

Er worden minder kansen dan in de eerste helft afgedwongen, maar aan de andere kant kwam de voorsprong nooit in gevaar.

Het duurt tot de laatste paar minuten van de wedstrijd voordat er weer gescoord wordt. 2x wordt dit doelpunt vooraf gegaan door combinaties over meerder schrijven waarbij vlot combinerend Rens Schakenbos en Bryan Straathof een aanval succesvol konden afronden en een verdiende zege wordt binnengehaald.

Volgende week moet Sporting Martinus er aan geloven als ze op bezoek komen bij Bernardus.