N.M.J. Vaillant

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Zaterdag 8 oktober speelt Bernardus tegen THB (The Haarlem Boys) uit Haarlem. Na de zeperd van verleden week is het de vraag of Bernardus de positieve draad gaat oppakken en aansluiting weet te vinden boven in de ranglijst.

Al snel blijkt dat de thuisblijvers deze middag ongelijk krijgen. We zien deze middag, zeker het eerste uur, een goed combinerend Bernardus met snelle gevaarlijke aanvallen. dat verdedigend weinig weggeeft. Er is deze wedstrijd na een lange blessure periode en een aantal goede invalbeurten een eerste basisplaats voor Bryan Straathof en Max Rijnbeek. Koen Schellingerhout en Guus van der Wiel starten hierdoor op de bank.
De wedstrijd start wat onrustig van beide kanten. Een eerste kansje voor Bernardus in de 10e minuut met een schot voorlangs en een aantal gevaarlijke ingooiballen (!) van de kant van THB die op corners lijken. Hierna komt Bernardus beter in de wedstrijd, vloeiende combinaties volgen elkaar op. In de 15e minuut geeft Max Rijnbeek van achter uit een diepe pass richting Jeffrey van der Heiden. De verdediger van THB krijgt de bal niet onder controle en met een fraaie lob over de ver voor zijn doel staande keeper, scoort Jeffrey de 1-0. De 2-0 volgt kort erna en is zo mogelijk nog mooier. Bryan Straathof ontvangt op rechts de bal, draait naar binnen en krult met links de bal in de verre bovenhoek. THB kan aanvallend weinig uitrichten tot de 27e minuut. Een aanval over links levert een voorzet op die bij de tweede paal wordt ingetikt, 2-1.
Bernardus gaat even wat minder spelen, na een kansje voor Tim Schalken voor Bernardus wordt een gevaarlijke vrije trap door Jim Beukeboom knap gestopt en Bernardus komt met de schrik vrij  als de rebound in het zijnet wordt geschoten.
Daarna volgt een mooi kwartier voor Bernardus. Eerst kan Jeffrey van der Heiden een voorzet van Tim Schalken net niet inkoppen. In de 35e minuut is het wel raak. Bryan Straathof wordt op de rand van de 16 knap aangespeeld en Bryan zet met een listige lichaamsschijnbeweging de keeper op het verkeerde been en scoort rustig de 3-1. In de 40e minuut voltooit Bryan zijn zuivere hattrick als hij na een aanval over meerdere schijven met een mooie lotpass van Wesley van Tol de 4-1 binnen schiet.

Tweede helft
Dat belooft wat voor de tweede helft als Bernardus richting terras speelt met de luidruchtige voetbalvrienden. Aanvankelijk wordt het goede spel voortgezet en in de 50e minuut is daar al de 5-1 als een voorzet van Tim Schalken door Jeffrey van der Heiden wordt terug gekopt naar Rens Schakenbos die daarop eenvoudig zijn doelpunt kan meepakken. Jeffrey wordt niet veel later vervangen door Koen Schellingerhout. Deze laatste is nauwelijks in het veld of hij kan een voorzet van Bart de Jong verlengen. De keeper is volledig verrast door het “rollertje” en  de 6-1 is een feit.
Bernardus neemt hierna wat gas terug, de strijd wordt wel wat grimmiger en levert beide partijen een paar onnodige gele kaarten op . Guus van der Wiel vervangt Bart de Jong en niet veel later komen Sven Visser en Ricardo Vermeulen in het veld voor Wesley van Tol en man van de wedstrijd Bryan Straathof. Bernardus blijft de gevaarlijkste ploeg; een kopbal van Koen Schellingerhout wordt knap door de keeper van THB tot corner verwerkt.
En dan volgt rond de 80e minuut een  bij een 6-1 stand onnodige rode kaart voor keeper Jim Beukeboom als hij een aanvaller van THB buiten het strafschopgebied torpedeert. Er kan niet meer gewisseld worden en Devlin Harkes trekt de voor hem niet vreemde handschoenen aan en tikt niet veel later een bal uit de bovenhoek. Ook met tien man blijft Bernardus kansen creëren en de 7-1 volgt in de 85e minuut als een vrije trap van Koen Schellingerhout door een verdediger van THB in eigen doel wordt gekopt. 7-1 is ook de eindstand.
Trainer ron Paling is na afloop een trots man, heeft genoten van de wedstrijd en vindt dat zijn jongens wel wat slimmer moeten worden om kaarten te voorkomen. Hij wijt het vooralsnog aan de jeugdigheid.
Afwachten of Bernardus deze lijn kan doortrekken naar sterkere tegenstanders.

Volgende week  volgt de uitwedstrijd tegen Sporting Martinus uit Amstelveen, aanvang 14.30  uur.