Scheidsrechter

M. Hoek

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Op de zomerse herfstdag van 29 oktober speelt Bernardus tegen de voornamelijk Leidse studenten van Football Factory. Assistent trainer Robin Pijnacker neemt op de bank de honneurs waar voor trainer Ron Paling die verhinderd is vanwege privéomstandigheden. Ook aanvaller Tim Schalken is deze middag helaas verhinderd en wordt node gemist. Verder treedt Bernardus aan met de bekende gezichten en op de bank spelers die allen al hebben gespeeld in het tweede.

Zoals we de laatste weken al vaker hebben gezien, is er sprake van een rommelige start van beide teams. Football Factory hanteert de lange bal en probeert keeper Jim Beukeboom, terug van een schorsing, met afstandsschoten te verrassen en Bernardus kiest de aanval met dieptepasses over de grond die echter zelden bij een medespeler terechtkomen. In de twaalfde minuut gaat het voor de eerste keer mis in de verdediging van Bernardus. Een vrije schop bereikt een geheel vrijstaande speler van Football Factory die met enig geluk de bal in de bovenhoek krult, onbereikbaar voor Jim Beukeboom. Bernardus gaat de strijd aan, maar zoals gezegd is de passing onnauwkeurig en pas in de 20e minuut is eer voor het eerst een schot richting het doel van de tegenpartij. En net als het erop lijkt dat Bernardus wat meer overwicht krijgt gaat het in de 25e minuut weer fout. Michael Vermeulen speelt  van ver terug op zijn doelman, maar de bal is te hoog en mist vaart en stuitert te hoog voor Jim Beukeboom. Hij probeert de bal wel weg te koppen, maar gaat onder de bal door waarna de spits van Football Factory een vrije doortocht heeft naar het doel, 0-2. Na wat heen en weer gemopper pakt Bernardus de draad weer op. Bernardus wordt sterker, maar er is weinig lijn in het spel te ontdekken. Er zijn tot de rust slechts wat spaarzame kansjes.

Bernardus komt strijdvaardig uit de kleedkamer, geeft de moed zeker niet op. Het spel blijft echter onzuiver, maar er komen wel kansen nu richting de eigen aanhang wordt gespeeld. Rond de 10e minuut zijn er een aantal kansen. Een hoekschop wordt door Koen Schellingerhout ingekopt, maar de bal heeft te weinig kracht. Na een voorzet van Jeffrey van der Heiden mist ook de volgende kopbal kracht en een schot van Rens Schakenbos is een prooi voor de keeper van Footbaal Factory.
Halverwege de tweede helft gaat Bernardus 1 op 1 spelen, de aanvalskracht wordt groter, maar de uitvallen van Football Factory zijn ook gevaarlijker, maar Jim Beukeboom houdt stand en verricht een paar knappe reddingen.

En dan opeens is er toch nog die kans in de 70 minuut. Max Rijnbeek zet van achteruit de aanval op, wordt nu wel goed in de diepte aangespeeld door Luca Tor  en Max scoort beheerst. 1-2. Bernardus ruikt zijn kans en 2 minuten later gaat de stiftbal van Bryan Straathof maar net voorlangs en Rens Schakenbos blesseert zichzelf bij een poging de bal alsnog in het doel te krijgen. Rens wordt vervangen door Luke van Seggelen . Als niet veel later een speler van Football Factory van eigen helft op kan stomen en pas ‘inde 16” wordt gestopt, gaat de al op de stip en is het in de 76e minuut 1-3. Hoewel Bernardus blijft strijden, zit het er niet meer in en gaat Football Factory verdiend met de punten naar Leiden.

5 november speelt Bernardus om 14.30 uur uit bij Rijnstreek. Zaak om dan weer de punten te pakken om de bovenste plek in zicht te houden.