Bennebroekerweg 709
2135AA
HOOFDDORP
tel. 023-5570487

In  een koud en mistig Hoofddorp treedt Bernardus met een steeds jeugdiger wordend team aan tegen UNO voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

Ten opzichte van het begin van dit jaar staat er op 3 spelers na een geheel ander elftal aan de start van de wedstrijd.

De wedstrijd is maar net van start gegaan als de thuisploeg de eerste mogelijkheid onbenut laat,

Bernardus richt zich op en toont zich minimaal gelijkwaardig aan de thuisploeg en laat na een kwartier spelen ook een grote kans liggen als Kay Broomans de ruimte achter de UNO verdediging goed weet te benutten en 1 op 1 komt te staan met de doelman van de thuisploeg, maar deze weet de bal te bemachtigen.

Ook UNO weet enkele kansen te creëren. Meestal door het niet kordaat of net te slap ingrijpen van een Bernardusspeler.

Zo ook na een half uur spelen als een speler van UNO net buiten het strafschotgebied zich tussen 3 Bernardusspelers uit weet te draaien en de bal achter doelman Jim Beukeboom krult.

Guus van de Wiel moet even later het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Rob Verbeij. De thuisploeg begint meer aan te dringen en net voor de rust betaalt dit zich uit. Een voorzet vanaf de linkerkant kan door de verdediging niet worden weggewerkt en de 2-0 is een feit.

De al niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen Koen Schellingerhout blijft in de kleedkamer achter en zijn plaats wordt ingenomen door Nikolas Horbacz. Ook Bart de Jong moet al snel gewisseld worden. Voor hem komt Jeffrey Bos in het veld.

Door alle omzettingen in een team dat toch al noodgedwongen wekelijks van samenstelling verandert, is het logisch dat er nogal eens iets mis gaat in het veld en zo gebeurt het dat als de klok op 60 minuten staat de 3-0 aangetekend kan worden, omdat er niet resoluut uitverdedigd wordt.

Het valt de jonge ploeg wel te prijzen dat de kopjes niet gaan hangen, maar dat men elkaar probeert op te peppen en niet op geeft .

Max Rijnbeek wordt in de 80ste minuut vervangen door Lars van der Horst en niet veel later kan Kay over rechts doorbreken en deze keer wel de bal voorbij de keeper krijgen, zodat de verdiende eretreffer er toch ook nog komt. Vlak voor tijd komt Bernardus nog met tien man te staan, omdat een overtreding van Niels Roelandse met rood wel zwaar bestraft wordt.

Gescoord wordt er niet meer, zodat de eindstand op 3-1 komt.

Nu enige weken rust en hopen dat de meeste geblesseerde spelers na de winterstop weer fit zijn zodat Ron Paling zijn laatste maanden als trainer over een wat bredere selectie kan beschikken.