Accommodatie

Sportpark Bernardus

Zaterdag 28 januari derby dag in Hazerswoude.

Op de website van MMO is te lezen dat het tijd is voor revanche voor de 2 nederlagen in het vorige seizoen.

Beide teams hebben vorige week niet gespeeld, dus voor beide is het de eerste wedstrijd na de winterstop.

Dat de wedstrijd leeft, blijkt wel uit het talrijk opgekomen aantal bezoekers die gemoedelijk voor een leuke sfeer langs de lijn zorgen.

Bernardus is verlost van de vele blessure gevallen die de ploeg lange tijd geteisterd hebben. Alleen Tim Schalken is vanwege werk in het buitenland afwezig. Wel staat Nordin Oudshoorn na een uitstapje naar een vriendenteam weer in de basis elf.

MMO begint gretig aan de wedstrijd en zet Bernardus al vanaf begin van de wedstrijd vast.

Dit resulteert al vroeg in de wedstrijd in een treffer wanneer de Bernardus keeper Jim Beukeboom de bal aan de rand van zijn strafschotgebied niet goed wegwerkt waardoor deze bij een MMO speler terecht komt. Deze bedenkt zich niet en weet met een fraaie lob de bal in het Bernardus doel te werken.

Bernardus heeft na het tegendoelpunt nog een tegenvaller te verwerken als Nordin na een kwartier spelen al met een blessure het veld moet verlaten. Hij wordt vervangen door Rohan Abeysekera.

De 0-1 stand heeft niet tot gevolg dat er iets aan het wedstrijd beeld verandert. MMO is in de eerste helft de bovenliggende ploeg zonder tot echt grote kansen te komen. Het enige gevaar wat de bezoekers weten te stichten komt uit enkele vrije trappen die richting het Bernardusdoel geschoten worden.

Bernardus zelf heeft in de blessuretijd van de eerste helft nog de pech dat een inzet van Bryan Straathof via de binnenkant van de paal niet in het MMO doel verdwijnt en ook de rebound er niet in gaat.

De tweede helft is het precies andersom. Nu neemt Bernardus het initiatief en wordt MMO teruggedrongen, maar ook hier leidt dit niet tot grote kansen tot een kwartier voor tijd Rens Schakenbos op links door Bryan Straathof weggestuurd wordt ,Rens geeft de bal vanaf de achterlijn voor en deze wordt door de nog geen minuut in het veld staande Koen Schellingerhout ingeschoten.1-1 en het terras bij de thuisclub verdwijnt in een oranje rookwolk.

Deze 1-1 blijft tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan en is ook een goede weerspiegeling van de wedstrijd.