Scheidsrechter

T. van der Heiden

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Bernardus start zijn wedstrijd vanmiddag met opnieuw een oudgediende in de basiself. Mark Roozendaal is deze middag niet aanwezig, maar de aanvallende positie wordt nu waargenomen door Stef Schinagl. Een en ander is uiteraard het gevolg van de laatste weken, waarin belangrijke spelers niet of nauwelijks kunnen spelen vanwege lastige blessures.

De eerste helft gebeurt er niet zoveel, Warmunda is iets meer in balbezit maar kan slechts enkele malen gevaarlijk worden. Zo is er na een kwartier een perfecte sliding van Max Rijnbeek nodig om een kansrijke aanval te onderbreken en kort daarna kan Bernardus de bal vrij gemakkelijk voor de doellijn wegschieten als de Warmunda-aanvaller de bal te zacht langs doelman Jim Beukeboom plaatst. Ook de aanval van Bernardus kan via Stef Schinagl en Jeffrey van de Heiden wel tot wat mogelijkheden komen, maar ook dat leidt nauwelijks tot grote kansen. In het laatste kwartier leiden overtredingen van Warmunda op het middenveld tot enige irritatie en reactie van Bernardus-spelers. Waarschijnlijk zit er nog ‘wat oud zeer’, maar dit speelt gelukkig in het vervolg van de wedstrijd geen rol meer.

Aan het begin van de tweede helft is Sven de Boer vervangen door Bart de Jong. De tweede helft is wat levendiger en spannende dan de eerste. Als eerst Warmunda na een aanval net naast het Bernardus doel heeft gemikt is het Stef Schinagl die, de bal aannemend en draaiend, zijn schot net over het doel van Warmunda ziet belanden. Kort hierop kan Stef een voorzet geven op Jeffrey van der Heiden, die doeltreffend kan afronden. 1 - 0. Een paar minuten later komt Bernardus met de schrik vrij als Warmunda de binnenzijde van de paal raakt maar de bal toch weer het veld in ketst. Nauwelijks van de schrik bekomen leidt een volgende aanval wel tot een Warmunda-succes. Na een voorzet kan Jim Beukeboom de bal niet klemvast pakken, zodat Warmunda de rebound alsnog kan inschieten. 1 - 1. Bernardus wisselt aanvallend, Devlin Harkes en Michael Vermeulen eruit en Koen Schellingerhout en Tom van der Zon erin, met het doel om toch een overwinning te forceren. Kansen komen er ook wel, zo kan Rens Schakenbos na goede passeerbewegingen van Koen Schellingerhout, de bal terugleggen op Nordin Oudshoorn. Zijn schot is echter een prooi voor de Warmunda-goalie. Nordin wordt kort erna vervangen door Bryan Straathof. Terwijl Bernardus zoekt naar de overwinningstreffer, weet Warmunda te scoren in de slotminuut. Na een counter kan de Warmunda-aanvaller een voorzet van zijn ploeggenoot vrij makkelijk inschieten. 1 - 2. Bernardus vervangt Roel van der Zon nog voor Remko van der Werff, maar kan in de bijgetelde minuten niet meer tot een puntendeling komen.

Een puntje had Bernardus wel verdiend vandaag, echter we zitten even in de hoek waar de klappen vallen! En het is dus ook niet gek dat door deze 5e nederlaag op rij(!) ‘het degradatiespook’ rondwaart . Volgende wedstrijd is de tegenstander Roodenburg. In Leiden zal, alleen bij winst, de ‘laatste strohalm’ gepakt kunnen worden!