MMO – Bernardus, veel strijd maar geen winnaar.

Datum

26 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

mmo-bernardus_26-09.jpgHet is slechts 2 competitiewedstrijden geleden dat MMO en Bernardus hun vorige onderlinge duel speelden in Hoogmade. Echter is dit toch ruim een halfjaar geleden, omdat de competitie 2019-2020 direct na dit duel in maart werd stilgelegd. Nadat ‘MMO-pupil-van-de-week’ Lisa van der Meer de eerste bal aan het rollen heeft gebracht start een complete, fitte ‘Tijssen - brigade’ met Jelle Kool en Nikivor van Rijn in de basis.

Terwijl het spel in de beginfase heen en weer kabbelt, krijgt MMO al snel een uitgelezen kans op een treffer. Na geknoei in de Bernardus achterhoede, wordt de overtreding van Roel van der Zon door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. Doelman Luuk Enter keert echter de inzet en kan tevens de rebound tot hoekschop verwerken. Terwijl het duel redelijk in balans is, zonder uitgespeelde kansen aan beide kanten, heeft Bernardus de laatste 10 minuten voor rust nog een aantal goede aanvallen. Zo komt er een strakke voorzet van Jeffrey van der Heiden, schiet Koen Schellingerhout een vrije trap van 20 meter maar net over en wordt door MMO aan de noodrem getrokken bij een lange rush van Jeffrey. De brilstand  is tevens de ruststand.

MMO komt fel uit de startblokken voor de tweede helft, maar een voorzet en kopbal voorlangs leiden nog niet tot resultaat. Nadat het spelbeeld weer in evenwicht is en Simon Pet in het veld is gekomen voor Wesley van Tol ontstaan er weer wat mogelijkheden voor Bernardus na aanvallen richting MMO-doel. Halverwege de tweede helft kruipt Bernardus door het oog van de naald als MMO-invaller Disseldorp een lob over Luuk Enter geeft, maar het ‘lepe’ balletje via de lat weer het veld in kaatst. Nordin Oudshoorn komt vervolgens Nikivor van Rijn aflossen en de strijd lijkt evenals vorige editie op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Toch volgen er nog een laatste tiental spannende minuten. Want als Roel van der Zon zijn tegenstander denkt uitgeschakeld te hebben, produceert deze toch nog een voorzet, waarna de Bernardus-defensie haar ingreep wederom op de stip ziet belanden. De ingeschoten penalty brengt de 1 - 0 voor MMO op het scorebord. Bernardus zet een tandje bij, MMO loopt naar achteren en probeert het spel te ontregelen. Kort voor het einde van de officiële speeltijd, leidt een aanval van Bernardus tot een overtreding op Sven de Boer en de goedleidende arbiter van dienst kent ook nu een elfmetertrap toe. Jeffrey van der Heiden voltrekt het vonnis en bepaalt hiermee de eindstand op 1 - 1.

Terwijl het vandaag alle kanten op kon, is Bernardus na de late treffer van MMO toch nog blij met het gelijke spel. De eindstand is vandaag echter ook een juiste weergave van de onderlinge verhouding binnen de lijnen.
Zaterdag 3 oktober 14.30 uur speelt Bernardus aan de Sweelincklaan haar volgende wedstrijd tegen Boshuizen.