Datum

12 oktober 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op een, met vele plekken bedekt met bladeren, ‘herfstgrasveld’ neemt Bernardus het in miezerige regen omstandigheden op in de uitwedstrijd bij Warmunda. Vooraf een tegenstander waar mogelijkheden zouden moeten liggen om de eerste wedstrijdpunten van dit seizoen te vergaren. In de basis: Rob Verbeij (rechtsachter) en Simon Pet (kort achter de spitspositie).

Warmunda is sterker in de beginfase, maar de Bernardus defensie kan met Jeffreij van der Heiden in het centrum, regelmatige de aanvallen afbreken. Vaak gaat dit wel gepaard met overtredingen buiten de zestien. De te nemen vrije trappen door Warmunda kunnen echter gemakkelijk gepareerd worden, soms ten koste van het weggeven van een hoekschop. Als rond een kwartier spelen ook Bernardus enkele aanvallende impulsen ontwikkeld, ontstaat er meer evenwicht in het spelbeeld. Keeper Luuk Enter maakt een goede mogelijkheid van Warmunda onschadelijk, door zich in deze fase goed voor het schot van dichtbij te werpen. Daniël van Leeuwen vervolgens, komt in balbezit, omspeeld zijn tegenstander en stift de bal over de inglijende Warmunda doelman. 0 - 1. Tot de rust dringt Warmunda aan, is ook gedurende de gehele eerste helft meer aan de bal dan Bernardus maar weinig momenten leiden tot echte doelrijpe kansen.

Na de thee wordt linksachter Devlin Harkes afgewisseld door Steven van Klaveren. Warmunda opent het offensief, op een steeds zwaarder en gladder wordend grasveld. Bernardus daarentegen kan maar weinig aanvallende impulsen ontwikkelen. Het duurt dan ook nog wel even, maar als we 20 minuten onderweg zijn scoort Warmunda de gelijkmaker. Enkele minuten later is het weer raak, na wat geknoei in de Bernardus achterhoede, een te korte terugspeelbal die nog net onschadelijk gemaakt kan worden, is een volgende voorzet van links een niet te missen kans voor Warmunda. 2 - 1. Inmiddels is dan Wesley van Tol vervangen door Michael Vermeulen en na de voorsprong van Warmunda komt Sven de Boer in het veld om de moegestreden Mitchell Rosdorff te vervangen. En warempel kan Bernardus zich nog eenmaal oprichten, om een veelbelovende aanval op te zetten. De voorzet van links wordt door Daniël van Leeuwen ingekopt, gepareerd door de Warmunda-goalie en na het niet goed wegwerken van Warmunda, door Simon Pet uiteindelijk ingeschoten. 2 - 2. Warmunda geeft zich uiteraard niet gewonnen en als korte tijd later de verder goedleidende scheidsrechter even een moment van zwakte heeft wordt Warmunda in het zadel geholpen. Een overtreding van Bernardus op de rand van de zestien wordt bestraft met een penalty, alsook met een rode kaart voor Rob Verbeij. Protesten van Bernardus leveren ook nog eens 2x een gele kaart op voor Steven van Klaveren. De toegekende penalty wordt binnengeschoten, 3 - 2. Bernardus is, met 9 man, niet meer bij machte om nog een eventuele gelijkmaker te produceren.

Terwijl de eerste helft er vandaag ‘hoopvol’ uitzag, was de tweede helft van een beduidend minder niveau. Dat Warmunda de volle winst pakte was dus ook niet onverdiend. Het zal voor Bernardus een moeizaam seizoen worden. Maar wie weet worden de eerste wedstrijdpunten na de komende ‘derby’, in de thuiswedstrijd tegen SJZ, bijgeschreven.