Scheidsrechter

J. van der Luijt

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Zaterdag 12 november, Bernardus-Bodegraven. Bernardus begint gehavend aan de wedstrijd. Vier  selectiespelers zijn op vakantie en aanvoerder Jeffrey van der Heiden is geblesseerd. Een flinke aderlating dus. De invallers, jeugdspelers Kay Broomans en Roy van der Horst, en Rob Verbeij en Guus van de Wiel spelen naar vermogen.

Elkaar opjuttend beginnen de spelers van Bodegraven aan de wedstrijd om op die manier Bernardus te intimideren. Vanaf de aftrap wordt al geprobeerd Keeper Jim Beukeboom te verschalken. Het scheelt niet heel veel, maar het is een gewone achterbal. Het opjagen heeft al in de derde minuut succes. Een snelle aanval van Bodegraven over rechts, een strakke voorzet en de spits van Bodegraven weet hier wel raad mee. Hij schiet onhoudbaar voor Jim Beukeboom binnen, 0-1. Vanaf de aftrap jaagt Bodegraven al op de bal. De overigens goed spelende Roy van der Horst gaat in de fout, verliest de bal, probeert te herstellen en haalt de tegenstander onderuit. Bal wel of niet gespeeld? De scheidsrechter is onverbiddelijk en wijst naar de stip. De penalty is een simpele klus voor Bodegraven en nog in de derde minuut is het  0-2.

Hierna is de grootste druk van de ketel. Bernardus komt meer aan voetballen toe en is zeker niet de mindere van Bodegraven. Het is voor Bernardus zoeken naar de juiste positie, het korte combinatievoetbal loopt snel vast en de lange pass is onzuiver. Rond de 20e minuut is het eerste kansje voor Bernardus, maar het te zachte schot van Wesley van Tol is een makkelijke prooi voor de keeper. Er volgen tot de rust nog enkele kansen met schoten van Tim Schalken en Bryan Straathof.

Geen succes, we gaan met 0-2 rusten.

Bernardus komt beter uit de startblokken dan de eerste helft en het had na 1 minuut zomaar  1-2 kunnen zijn, maar het schot gaat net naast. Kort erna wordt een corner bij de tweede paal ingekopt, maar helaas mist deze vaart en is de bal voor de keeper. Bernardus speelt met meer spirit, er wordt hard voor elkaar gewerkt en het gevoel is dat er nog kansen zijn. De jeugdige spelers blijven echter  geïntimideerd door het felle spel van Bodegraven waarbij fikse overtredingen niet worden geschuwd. In de 60 e minuut brengt trainer Ron Paling twee verse krachten in; jeugdspeler Niels Roelandse gaat op het middenveld spelen, Michael Vermeulen gaat hierdoor naar de verdediging in de plaats van Rob Verbeij. Remko van der Werff vervangt Kay Broomans in de voorhoede en moet als breekijzer gaan fungeren. Maar twee minuten later raakt Remko al weer geblesseerd aan zijn knie en moet het veld verlaten. Luuk Enter vervangt hem. Bernardus strijdt voor wat het waard is en wordt in de 75e minuut beloond. Een lange bal vanuit de verdediging bereikt Bryan Straathof die met een bekeken schot de fraaie aansluitingstreffer maakt. Bernardus gaat voor meer, maar echt grote kansen komen niet meer. Een vrije schop op een kansrijke plaats, wordt overgeschoten en keeper Jim Beukeboom

moet een paar keer ver zijn doel uit om counters van Bodegraven onschadelijk te maken. Dat lukt tot de laatste minuut van de verlenging. Bodegraven scoort nog de 1-3 en de scheidsrechter laat niet meer aftrappen. De onnodig nederlaag is een feit en wat als we die eerste drie minuten wat feller waren gestart…….
Helaas ziet het ernaar uit dat Bernardus geen rol kan spelen in de zo gewenste promotie uit de kelderklasse. Er zijn teveel wisselingen in het team om rust en automatismen in het spel te krijgen. Maar wie weet is er een ommekeer als volgende week in Noorden om 14.30 uur tegen Sportief wordt gespeeld.