Scheidsrechter

S. Bronmeijer

Accommodatie

Sportpark Bernardus

In een week dat weer een ‘Bernardus-clubicoon’, Rob Wesselingh, is overleden, neemt Bernardus het op tegen UNO uit Hoofddorp. UNO staat voor ‘Uut Naoberschap Ontstaon’, oftewel ‘Uit Nood Ontstaan’. Door het afhaken van doelman Jim Beukeboom in de ‘warming-up’ neemt reserve doelman Glenn Adriaanse de plaats tussen de palen in.

De wedstrijd kabbelt de eerste helft wat op en neer, UNO krijgt de eerste doelkansen maar deze kunnen door de Bernardus-goalie verijdeld worden. Daarna kopt Koen Schellingerhout na een voorzet van Rens Schakenbos voorlangs en ‘draait’ Tim Schalken een cornerbal bijna in de verste hoek. Als Rens een kwartier later één-op-één voor de UNO-doelman verschijnt, weet hij dit niet in een treffer om te zetten. Als de matige eerste helft zijn einde nadert, kan UNO het niet wegwerken van de bal door de Bernardus defensie, afstraffen en de leiding nemen. 0-1. Kort hierop kan Bryan Straathof de bal goed vrij maken en hierdoor kansrijk voor het vijandelijke doel komen, echter zijn schot is te zacht om succes te hebben.

Na de rust komen Niels Roelandse en Bart de Jong voor Koen Schellingerhout en Jeffrey Bos. Bernardus start de tweede helft aanvallend en dit leidt tot succes. Na wat afgeslagen aanvallen via Tim Schalken en Bryan Straathof kan Niels Roelandse, bij een volgende aanval, de buitenspelval ontwijken en raakschieten. 1-1. Bernardus is in deze fase de bovenliggende partij, maar voordat dit wordt uitgebuit moet Glenn Adriaanse toch nog een keer handelend optreden na een schot van UNO. Als Luca Tor klaarstaat voor een invalbeurt, is er weer een afgeslagen aanval van Bernardus en schiet Michael Vermeulen raak van net buiten de zestien. 2-1. Vanwege de kramp die hierbij in zijn been trekt, maakt hij gelijk plaats voor Luca. In de extra tijd komt Luke van Seggelen nog Roy van der Horst afwisselen en lijkt de wedstrijd beslist. Maar daar denkt tegenstander UNO anders over, na een corner ontstaat er een scrimmage voor het Bernardus doel en verdwijnt de bal uiteindelijk alsnog over de doellijn. 2-2.

Bernardus speelt komende zaterdag, haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen,  om half 3 in Hoogmade tegen MMO. In de geplande laatste competitieronde, een week later, is er vanwege de ‘terugtrekking’ van Utrecht United voor Bernardus geen wedstrijd meer.