E. Middelham

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Door de afwezigheid van Tim Schalken start Koen Schellingerhout in de spits en vervangt Jeffrey Bos als rechtsback de nog herstellende Bart de Jong. In het elftal van Sportief staat in de spits, de in 1981 geboren, Daniël van Leeuwen. Hij speelde enkele jaren geleden een periode voor Bernardus. Sportief  start als koploper en heeft in de huidige competitie nog niet één keer verloren.

Sportief, de te kloppen ploeg, neemt vanaf het begin het initiatief en Bernardus heeft in het begin moeite om hier wat tegenover te zetten. In de 5e minuut schampt een voorzet de paal van het Bernardus-doel.  In de 17 minuut vloert doelman Jim Beukeboom een tegenstander, na een misverstand bij het uitverdedigen,  en de scheidsrechter kent een penalty toe. De elfmetertrap wordt onderkant lat geschoten, echter onderkant lat vanghek. Enkele minuten later als Jim Beukeboom de bal na een schot niet klemvast kan krijgen is Daniël van Leeuwen er als de kippen bij om het laatste tikkie te geven. 0-1. Sportief laat zich wat inzakken en Bernardus krijgt daardoor steeds meer grip op de wedstrijd. Nordin Oudshoorn weet het goede te doen als, diverse pogingen richting vijandelijk doel zijn verijdeld, de bal voor zijn voeten komt en hij de gelijkmaker produceert. 1-1. Er komen meer doelpogingen richting Sportief-doel en als er gepauzeerd gaat worden heeft Bernardus een ruime voorsprong opgebouwd. Eerst is het Koen Schellingerhout die raak kopt en vervolgens treft een fraai schot van afstand van Bryan Straathof doel. 3-1. De voorsprong is verdiend, tegenstander Sportief is het spoor even bijster.

Na de thee brengt Bernardus al heel snel de 4-1 op het scorebord, als een voorzet van Rens Schakenbos tegendraads wordt ingekopt door Koen Schellingerhout. Kort hierop scoort Sportief via Roy Baltus (4-2) en is dit gelijk het ‘startsein’ voor een offensief. Uit deze aanvallende impulsen komen vooralsnog weinig doelpogingen en als Bernardus bijna halverwege de tweede helft succesvol countert  wordt de score door de thuisploeg vergroot.  Het is Bryan Straathof, die na een fraaie solo en wat 1-2 tikwerk de bal langs de Sportief-doelman schiet. 5-2. Niels Roelandse komt in de gelederen voor Koen Schellingerhout en kort daarop Kay Broomans voor Roy van der Horst. Namens Sportief krijgt Daniël van Leeuwen nog mogelijkheden, maar zijn vizier staat vandaag niet op scherp. Toch scoort hij nog de 5-3, uit een penalty, toegekend na een overtreding van Jeffrey Bos op zijn tegenstander. Op dat moment zitten we al in blessuretijd en zijn namens Bernardus Luuk Enter en Luuk van Seggelen in het veld gekomen voor Jeffrey van der Heiden en Michael Vermeulen. Een grote doelkans is er in de slotminuten nog voor Kay Broomans, die ver van het doel de Sportief-doelman te slim af is, maar zijn inzet voor de lijn weggeschoten ziet worden.

Een verdiende overwinning voor Bernardus, mede door het perfecte samenspel en de inzet van het gehele team. Door deze overwinning kan er weer gedacht worden aan het evt. behalen van een periodetitel. De volgende competitiewedstrijd speelt zich af in Santpoort. Terrasvogels is de tegenstander (22 april – 14.30 uur).