De voorpret is al een week lang groot bij Bernardus voor de derby bij en tegen MMO

Er is een lied geschreven, een promofilmpje gemaakt en als men bij MMO zaterdagochtend het complex betreedt, ziet men dat de lijnen op het eerste veld oranje zijn gekleurd.

Op een spandoek naast het doel staat geschreven dat Bernardus de baas is in de polder en wat het allemaal tegoed heeft van de gastheren.

Het grootste gedeelte hiervan heeft Bernardus ook gekregen alleen de onderste regel ”de punten” bleven achter in Hoogmade.

Als de rookwolken zijn opgetrokken en het vuurwerk is uitgeknald, begint om half 3 de wedstrijd waar voor Bernardus niets meer dan de eer maar voor MMO de eerste plek op het spel staat.

Het eerste kwartier is het van beide kanten voorzichtig aftasten om te zien wat de tegenstander van plan is en hebben beide doelmannen niet veel te doen.

De eerste echte kans van de wedstrijd is een vrije trap voor MMO die daar een specialist voor in het veld heeft staan die zijn faam ook meteen waar maakt en de bal onhoudbaar in de kruising krult 1-0.

MMO heeft zijn gewenste voorsprong en is meer en meer op de helft van Bernardus te vinden. Na een half uur spelen laat de Bernardusverdediging zich uit spelen en wordt de voorsprong verdubbeld waarmee ook het grootste verzet van de bezoekers gebroken is, zeker als voor het rustsignaal ook de 3-0 op het scorebord komt te staan.

De 2e helft wordt door de als interim trainer afscheid nemende Patrick Kuipers gebruikt om alle wissels speeltijd te gunnen .

Bernardus spartelt nog wat tegen en had het misschien nog spannend kunnen maken als het een van de weinige kansen in een doelpunt had kunnen omzetten, maar het dichtst bij een goal is een bal op de lat van het MMO doel.

Geen 3-1 dus en als een minuutje later MMO met wat fortuin uit een corner de 4-0 maakt, is de wedstrijd definitief in het slot gegooid.

Om de feestvreugde nog te verhogen maakt de thuisclub ook nog 5 en 6-0 en kan deze zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd volgende week.