2415BW
NIEUWERBRUG AAN DEN RIJN
tel. 0348-688584

Zaterdag 5-November 2022 5e klasse a

Op het programma vandaag de wedstrijd vv de  Rijnstreek uit Nieuwerbrug, een plaatsje net achter Bodegraven, tegen Bernardus. Een uitwedstrijd die redelijk dichtbij huis wordt gespeeld dus.

Bernardus start met een aantal andere namen in de basis dan wat we de laatste tijd gewend zijn, omdat een aantal spelers vanwege vakantie afwezig is.

Zo starten Ricardo Vermeulen, Guus van de Wiel, en Rob Verbeij vandaag in de basis.

Om de aansluiting met de bovenste clubs in deze competitie te behouden moet er vandaag gewonnen worden van het lager geklasseerde Rijnstreek.

De eerste minuten zijn hoopvol. Bernardus heeft direct enige druk naar voren en de eerste speldenprikjes richting het vijandelijke doel worden uitgedeeld.

Echter de thuisploeg loert op de counter en kan er regelmatig ook gevaarlijk uitkomen.

Na een kwartier spelen leidt een zo’n counter ook tot het eerste doelpunt: een uitbraak over rechts, een goede voorzet en een spits die vrij kan inschieten laten keeper Jim Beukenboom kansloos.

Beide ploegen hebben moeite om op het wat hobbelige veld de bal in de ploeg te houden en Bernardus komt niet meer aan gevaarlijke aanvallen toe. De grootse kansen zijn in deze fase voor de tegenstanders het komt dan ook niet als een verrassing dat na een half uurtje spelen Rijnstreek op 2-0 komt.

Bernardus dat ook veelvuldig de lange bal hanteert, komt niet tot grote kansen omdat vaak de laatste pass niet goed is tot net voor de rust. Jeffrey van der Heiden ontwijkt buitenspel en gaat alleen op de keeper af. De keeper weet als winnaar uit deze situatie te komen, maar de scheidsrechter kent Bernardus een vrije trap op de rand van de 16 meter toe wegens commentaar op de leiding. Tim Schalken neemt deze voor zijn rekening en via via verdwijnt deze over de doellijn , toch nog een mooie opsteker vlak voor de rust.

Luca Tor blijft na de rust in de kleedkamer achter, hij wordt vervangen door Nikolas Horbacz.
De 2e helft is nog maar net bezig als de thuisploeg weer een grote kans om zeep helpt. Dit zou toch wederom een waarschuwing moeten zijn, maar na 10 minuten spelen is er wederom een hoge bal waardoor de Bernardus verdediging verrast wordt en kan de 3-1 niet meer voorkomen worden.

Vlak hierna zowaar een mooie aanval van Bernardus. Devlin Harkes speelt van achteruit Jeffrey van der Heiden aan op het middenveld. Deze geeft op zijn beurt de bal mee aan Ricardo Vermeulen, deze is zijn tegenstander te slim af en weet ook de doelman te passeren 3-2

Bernardus heeft weer hoop en gaat op zoek naar de gelijkmaker, Devlin Harkes wordt vervangen door Lars van der Horst en gaat achterin 1op1 spelen.
Echter 5 minuten voor tijd is alle hoop vervlogen als wederom een counter van de thuisploeg doeltreffend kan worden afgerond en de 4-2 nederlaag een feit is.

Bernardus zal alle zeilen moeten bij zetten om in de komende wedstijden overeind te blijven om niet verder weg te zakken en de bovenkant van de ranglijst volledig uit het zicht te laten verdwijnen.

Volgend wedstrijd is volgende week zaterdag thuis tegen Bodegraven aanvang 14.30 uur