Scheidsrechter

J.J. Blom

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Het is zaterdag genieten langs de lijn bij SV Bernardus: een onverwacht zonnige middag én een gedreven SV Bernardus. Bernardus start met Bryan Straathof in de spits, omdat Rohan Abeysekera afwezig is vanwege schoolverplichtingen. Nordin Oudshoorn start hierdoor weer “op 10” in de basis en jeugdspeler Niels Roelandse start op links in de verdediging als vervanger van aanvoerder Wesley van Tol die de hele week ziek is geweest. Verder zien we de bekende namen en de vertrouwde 1-4-3-3 opstelling.

Zoals gezegd start SV Bernardus gedreven tegen de tegenstander uit Amstelveen. De punten moeten worden binnengehaald tegen deze laagvlieger in de vijfde klas. Toch sticht Sporting Martinus in de 5e minuut het eerste gevaar, maar Jim Beukeboom is op tijd zijn doel uit en pikt de bal op. In de tegenaanval is het bijna raak voor Bernardus. Tim Schalken kan echter net niet de voorzet bereiken van Rens Schakenbos. Er volgt een wat rommelige periode waarbij Bernardus onrustig is in de passing. In de 12e minuut weet de keeper een schot van Bryan Straathof met de vingertoppen tot corner te verwerken. Uit de corner is het wel raak als Bryan bij de tweede paal uit een moeilijke hoek toch weet te scoren. In de 16e minuut valt de tweede treffer. Rens Schakenbos scoort als hij na een goede actie van Tim Schalken vrij voor de keeper wordt gezet. Er volgt een periode waarbij Bernardus heer en meester op het veld is, maar door slordigheden niet tot scoren komt. Sporting Martinus komt niet verder dan wat speldenprikken. In de 34e minuut valt dan toch de derde treffer als een mooie vrije trap van Nordin Oudshoorn door Jeffrey van der Heiden in het doel wordt gewerkt. Vlak voor de thee wordt het ook nog 4-0 als de keeper een schot van Tim Schalken niet onder controle krijgt en Rens Schakenbos in de rebound scoort.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Bernardus komt gedreven uit de startblokken en in minuut 48 komt de 5 op het scorebord als Bryan Straathof een steekpass van Nordin Oudshoorn in het doel werkt. Kort hierna mogen Nordin Oudshoorn en Jeffrey Bos gaan rusten en nemen Koen Schellingerhout en Luca Tor hun plaats in. Uit de vele kansen weet Bernardus nog twee keer te scoren; in minuut 61 scoort Rens Schakenbos in een scrimmage zijn derde en vlak voor tijd scoort ook Bryan zijn derde. De score had hoger uit kunnen vallen, maar een aantal keer stond het eigen succes een doelpunt in de weg. En de tegengoal had ook zo kunnen vallen, maar Jim Beukeboom was een uitstekend slot op de deur.

Al met al was het dus genieten voor spelers, staf en publiek en blijft de ongeslagen status in 2023 overeind. De komende weken wordt duidelijk waar we echt staan als de teams uit het linker rijtje de tegenstander zijn. Komende zaterdag te beginnen met het op de derde plaats staande Football Factory uit Leiden; in Leiden om 14.30 uur.