Scheidsrechter

H. ten Voorde

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Al na 2 minuten had Bernardus vandaag met een numeriek voordeel op het veld moeten staan.

Jeffrey van der Heiden breekt door en loopt alleen op het SJZ doel af ,de doelman van de Zoerwoudenaren komt zijn doel maar ook zijn 16 meter gebied uit en graait hier de bal voor de voeten van Jeffrey weg.

Vrije trap Bernardus en rood voor de SJZ keeper zou hiervan het enige gevolg mogen zijn , maar om onbegrijpelijke rede doet scheidsrechter ten Voorde het af met een vrije trap en slechts geel.

SJZ trekt het initiatief naar zich toe en probeert met verzorgd voetbal richting het vijandelijke doel te komen.

Bernardus loert op de counter en heeft hier in de 13e minuut ook succes mee. Het is wederom Jeffrey die er met de bal vandoor is, hij legt de bal netjes breed op de mee opgekomen Rens Schakenbos. Deze kapt zijn tegenstander uit en rondt af 1-0.

Een kleine 10 minuten later doen beide mannen dit nog eens over. Nu is Rens degene die de bal breed legt en Jeffrey die afrondt, echter gaat onder zeer verdachte omstandigheden de vlag omhoog en neemt de scheids dit signaal over.

SJZ blijft optisch een veldoverwicht houden zonder tot echte kansen te komen. De meeste schoten op doel belanden ernaast of zijn een simpele prooi voor keeper Luuk Enter.

Tot de 38e minuut als Luuk een voorzet niet onder controle krijgt en de rebound kan worden binnengeschoten, zodat de ruststand van 1-1 op het weer werkende scoreboord staat.

Sven de Boer blijft na de rust in de kleedkamer achter en wordt vervangen door oudgediende Mark Roozendaal.

Lang duurt het niet voordat deze zich laat gelden, want al meteen in de eerste minuut na rust krijgt hij de bal van Rens aangespeeld en laat hij het Bernardus gedeelte van het publiek juichen 2-1.

Dit zou uiteindelijk ook de eindstand blijken te zijn, want beide teams gaan op dezelfde voet als in de eerste helft verder. SJZ probeert het wel maar het is Bernardus dat nog de beste kansen krijgt, echter weten beide ploegen niet meer tot scoren te komen.

Voor Bernardus weer 3 heel belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, want door deze overwinning klimmen ze op naar de 8e plaats. Maar het ligt allemaal zo dicht bij elkaar dat elk punt het verschil tussen handhaven of degraderen kan betekenen.

Volgende week speelt Bernardus een bijna avond wedstrijd uit tegen koploper Teylingen die vandaag verrassend punten verspeelde bij MMO.