Wedstrijd tussen Bernardus en Kickers’69 blijft in evenwicht

Scheidsrechter

F. van Asperen

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Na een herfstachtig weekje, treedt Bernardus in rustige weeromstandigheden in eigen huis aan tegen Kickers’69 uit Leimuiden. Bart de Jong neemt in de achterhoede de plaats in, voor de geblesseerde Roel van der Zon.

Hoewel Kickers vanaf het begin veelvuldig aan de bal is op de helft waar Bernardus verdedigt, is de eerste kans voor Bernardus. Vanaf links kan Sven de Boer de uitgelopen Kickers-doelman verrassen met een lob, die echter op het dak van het doel beland. Kort hierop mag Bernardus niet klagen als de scheidsrechter een vermeende overtreding van Remco van der Werff in het strafschopgebied niet bestraft. Na een kwartier is er weer een kans voor Bernardus, waarbij Sven de Boer de uitkomende Kickers-goalie omspeeld, maar zijn inzet vervolgens van de lijn ziet getrapt. Na een halfuur spelen, wordt de geblesseerd geraakte Nordin Oudshoorn vervangen door Bryan Straathof. Evaluerend kan worden vastgesteld dat Kickers meer balbezit heeft, maar Bernardus de beste doelkansen heeft.

Bernardus start gedreven aan de tweede helft en krijgt al snel een tweetal hoekschoppen en is hierna dichtbij een treffer als Michael Vermeulen’s voorzet, door de Kickers-doelman net voor de voet van Max Rijnbeek kan worden weggeplukt. Na een aanval van Kickers, kan Bernardus weer ten strijde trekken en kan de actie van Rens Schakenbos, door de tegenstander, ten koste van een corner worden afgestopt. De wedstrijd gaat een beetje op en neer, er wordt wat meer aan de noodrem getrokken door beiden ploegen en de irritatie gaat een beetje opspelen, maar de goedleidende scheidrechter laat zich niet gek maken. Halverwege de tweede helft wordt Wesley van Tol vervangen door Luca Tor. Een kwartier voor de tijd krijgt Jeffrey van der Heiden een grote kans als hij na een dieptepass alleen op het vijandelijke doel kan opstormen. Echter ook deze inzet kan de Kickers-goalie ten koste van een hoekschop voorkomen. Na het eind toe komen er toch nog wat mogelijkheden na aanvallen van Kickers en is het een paar keer gevaarlijk voor het doel van Bernardus-doelman Luuk Enter. Als nog kort voor tijd Koen Schellingerhout is gewisseld door Jelle Kool, kan na het laatste fluitsignaal worden geconstateerd dat de 0 - 0 brilstand nog steeds op het score-bord prijkt.

Wellicht geeft de remise-uitslag de verhoudingen in deze wedstrijd het beste weer. Vandaag was het: met wat meer mazzel win je, maar je kan vandaag ook verliezen. Volgende ronde moet Bernardus op bezoek bij koploper Meerburg. Aan de Zoeterwoudse Rijndijk wordt om 14.30 uur afgetrapt.