Nieuweweg 6
2381NW
ZOETERWOUDE
tel. 071-5809073

In Zoeterwoude dorp start even na tweeën (zonder publiek) de wedstrijd tegen SJZ. In de achterste linie van de formatie van trainer Ron Paling is er een basisplaats voor Devlin Harkes.

Na een aftastend begin zijn er een aantal kleine mogelijkheden voor SJZ, maar toch is het Bernardus dat het eerst tot scoren komt. Een voorzet van aanvoerder Jeffrey van der Heiden wordt door Koen Schellingerhout ingekopt en hoewel het eerst lijkt alsof de SJZ-doelman de bal pareert, passeert die toch de doellijn. Een minuut later echter kan SJZ de gelijkmaker aantekenen door een snelle aanval doeltreffend af te ronden. 1 – 1. Na deze gelijkmaker zet SJZ een offensief in, waarbij Bernardus en keeper Luuk Enter alle zeilen moeten bijzetten. Als in de 25e minuut Jari van Kampen met een solo en een keurige afronding SJZ op een 2 – 1 voorsprong heeft gezet, gaat de aanvalsstorm richting Bernardus-doel weer wat leggen. Bernardus creëert vervolgens oa. via Bryan Straathof aanvallend weer wat mogelijkheden. Ook ontstaat er na een snelle Bernardus-aanval een redelijke kans voor Koen Schellingerhout, maar zijn te zachte uithaal is eenvoudig te verdedigen door SJZ. Vlak voor de rust wordt een solo van een SJZ-aanvaller afgesloten met een schot richting Bernardus-doel, maar ketst de bal via buitenkant paal achter.

Na de pauze vervangt Nordin Oudshoorn (terug van een blessure), Rens Schakenbos. Het eerste kwartier is een ‘stormvloed’ van aanvallen richting SJZ-doel, door een hardwerkend en gedreven Bernardus. Zo is er een aanval via Sven de Boer die Jeffrey van der Heiden aanspeelt, die vervolgens de doelman omspeelt, maar zijn schot richting doel toch nog tot corner verwerkt ziet worden. Na goed opgezette aanvallen ontstaan er ook een aantal goede schietmogelijkheden voor Sven de Boer, Jeffrey van der Heiden en Koen Schellingerhout. SJZ komt vervolgens weer met wat aanvallen, nadat Bernardus een lange periode de bovenliggende partij is geweest, maar nog steeds aankijkt tegen de achterstand. Vlak nadat er een dubbele wissel heeft plaatsgehad, Wesley van Tol en Bryan Straathof worden afgewisseld door Robin Pijnacker en Kay Broomans, komt dan toch de verdiende gelijkmaker op het score-bord. Een dieptebal richting SJZ-doel kan door Koen Schellingerhout met het hoofd verlengd worden en de SJZ-goalie heeft geen antwoord op deze boogbal. 2 – 2. SJZ probeert nog tot een slotoffensief te komen en Bernardus mag niet klagen, als een kopbal na een vrije trap en een schot van dichtbij niets meer aan de score-stand veranderen. De laatste minuten speelt Bernardus met 10 man uit, omdat ook nog Nordin Oudshoorn geblesseerd het veld heeft verlaten.

Een goede prestatie van Bernardus vandaag en de punten zijn dan ook volkomen verdiend. Volgende wedstrijd (ook zonder publiek) is tegen het Leidse LSVV.