M. Maurits

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Vandaag speelt Bernardus de eerste returnwedstrijd van deze competitie tegen het Leidse Football Factory. In de uitwedstrijd gingen de punten mee naar huis en vandaag zou het gezien de stand op de ranglijst ook wel fijn zijn om de punten thuis te houden.

Bernardus moet vanaf het begin van de wedstrijd het spel maken en de gasten trekken zich terug op eigen helft, en proberen te profiteren van de foutjes die Bernardus maakt.

Zo gebeurt het dat na een klein kwartier spelen. Football Factory kan uitbreken.

Luuk Enter reageert wat laat op een diepe bal en deze komt precies tussen hem en de spits van de gasten terecht.  Deze weet de bal het doel in te werken, maar heeft hier wel een overtreding voor nodig. Maar als de scheidsrechter er geen probleem in ziet is dit de 0-1.

Het spelbeeld verandert hier niet door Bernardus is de bovenliggende partij maar weet ook niet bijzonder veel kansen te creëren , totdat Brian Straathof het op zijn heupen krijgt en in de as van het veld 2 verdedigers weet te passeren en vervolgens oog in oog met de keeper komt te staan. Als hij deze ook feilloos weet te passeren is de stand weer gelijk.

Ondanks dat Bernardus nog enkele mogelijkheden heeft om nog voor de rust op voorsprong te komen, is de realiteit precies andersom.

Een nieuwe uitbraak van de gasten levert ook meteen weer een doelpunt op.

Ruststand 1-2

De tweede helft begint Bernardus direct met druk op de verdediging van Football Factory om zo snel mogelijk weer op gelijke hoogte te komen en krijgen hier ook enkele kansen voor, Maar weer loopt het anders als de gasten een van de spaarzame uitbraken meteen weer met een doelpunt bekroond zien worden.

Bernardus geeft niet op en komt steeds vaker gevaarlijk voor het vijandelijke doel en als de keeper een inzet niet klemvast kan houden is het Koen Schellingerhout die de bal er in tikt, 2-3 alles is weer mogelijk.

5 minuten voor tijd krijgt Bernardus een strafschop toegekend als Nordin Oudshoorn lichtjes aangetikt wordt binnen de 16 meter en vlak voor het meteen opverende vak T(terras) naar de grond gaat .

Koen schiet de toegekende penalty onberispelijk in en zo is de stand toch nog gelijk getrokken en een puntje gered dachten ze bij Bernardus.

De realiteit was echter weer anders, want in de blessuretijd weten de gasten nog maar liefst 2 x te scoren en de eindstand op 3-5 te brengen.

Volgende week heeft Bernardus rust 2 april speelt Bernardus thuis tegen Meerburg.