Scheidsrechter

W.J. Boer

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Met een koud windje tegen start Bernardus deze middag tegen koploper Meerburg. De basis is logischerwijs wat defensiever samengesteld, want Wesley van Tol start binnen de lijnen in plaats van Sven de Boer.

Meerburg zet met het windvoordeel meteen druk op Bernardus. Dit overwicht met veel en lang balbezit leidt in de gehele eerste helft niet tot veel kansrijke mogelijkheden. De  dode spelmomenten daarentegen leveren voor Meerburg wel resultaat op. Zo leidt een corner tot de 0-1, als een Meerburg-kopper het luchtduel wint van Bernardus-doelman Luuk Enter. Kort voor de pauze, als Bernardus na snelle counters wat plaagstootjes kan uitdelen en ook tot wat mogelijkheden komt, slaat Meerburg voor de tweede keer toe. Ook ditmaal is het na een corner. Geholpen en gebruikmakend  van de wind kan de hoekschopnemer de bal in de verste hoek van het doel krullen. 0 - 2.

Bernardus start gedreven aan de tweede helft. Na 10 minuten lijkt er ook een grote kans te ontstaan, maar de Meerburg-grensrechter voorkomt dit met zijn vlagsignaal. Kort hierop is het wel raak, een dieptebal wordt door Jeffrey van der Heiden op waarde geschat en de bal langs de Meerburg-doelman plaatsen is vervolgens geen probleem voor hem. 1 - 2. Inmiddels, als Sven de Boer in het veld gekomen voor Koen Schellingerhout, gaat het  Bernardus-publiek er eens lekker voor zitten/staan en is klaar voor de gelijkmaker. Ook nadat Meerburg scoort na opnieuw een kopbal uit corner, maar deze treffer vanwege een duwfout wordt afgekeurd, blijft Bernardus in de achtervolgings-race en houden ze uitzicht op een goed resultaat. Jammer is het dat er een vervelende fase ontstaat, doordat de scheidsrechter met gele kaarten zwaait en het spoor bijster is geraakt. Guus van der Wiel komt als invaller Wesley van Tol aflossen, kort hierop moet Bernardus met 10 man verder als Michael Vermeulen na 2x geel het veld moet verlaten. Toch is de koek nog niet op, want als Bryan Straathof een spetter afvuurt op het Meerburg-doel, moet de goalie zich tot het uiterste rekken om deze bal te keren. Als in de slotminuten Rohan Abeysekera nog in het veld komt voor Nordin Oudshoorn, kan geconstateerd worden dat Bernardus , op basis van de tweede helft, misschien wel recht had op een puntje vandaag!

Evenals, regelmatig de afgelopen weken, raakte de scheidsrechter het spoor mede bijster door het (te) ‘scherp’ vlaggen van beide grensrechters. Vaak zijn de dwalingen van de één het sein voor de ander om hierin mee te gaan. Gevolg: scheidsrechter gaat alles zelf beoordelen en vertrouwt niet meer op ‘assistenten’. Bij een tegenpartij kunnen we het niet terugdraaien, echter hoop ik dat het bij Bernardus de komende weken een puntje van aandacht wordt!

Volgende week staat in Leimuiden de wedstrijd tegen Kickers’69 op het programma.