Accommodatie

Sportpark Universitair Sportcentrum

Football Factory 1-Bernardus 1

Na de oor wassing van vorige week tegen Teylingen is het vandaag zaak om de punten mee naar huis te nemen.

Tegenstander is de Leidse studentenvereniging Football Factory en deze mag wel toch tot de clubs gerekend worden die zich aan het einde van het seizoen in de gevarenzone begeven.

Een wat waterig najaarszonnetje beschijnt het veld als even na half 3 de scheidsrechter van dienst het beginsignaal geeft.

Bernardus probeert de tegenstander al op eigen helft onder druk te zetten en deze lossen dit op door veelvuldig de” lange bal” te hanteren.

Er ontstaat een wat rommelige wedstrijd omdat beide ploegen slordig in de passing zijn , en als er dan een bal wel goed wordt gegeven is de aanname van dien aard dat te tegenstander er weer met de bal vandoor gaat.

Een zo’n te zacht ingespeelde bal zorgt er voor dat Roel van de Zon al vroeg geblesseerd moet uitvallen nadat hij in botsing is gekomen met een tegenstander , hij wordt vervangen door Bart de Jong.

Zo kabbelt de wedstrijd al weer naar de rust toe met als enige wapenfeit een schot(je) van Brian Straathof op het doel van de thuisclub.

De tweede helft is van hetzelfde laken een pak en lange tijd ziet het er naar uit dat de beginstand ook de eindstand gaat worden

Trainer Ron Paling probeert in de persoon van Koen Schellingerhout ten koste van Sven de Boer nog wat vers bloed binnen de lijnen te brengen.

Dan met nog zo’n kwartier te spelen lukt het dan toch een pass op maat van Rens Schakenbos valt precies in de loop van Jeffrey van der Heiden en deze rond dit bekwaam af 0-1.

De thuisclub probeert een tandje bij te schakelen om dit weer ongedaan te maken en krijgt nu zowaar ook enkele mogelijkheden, maar de grootste kans is toch voor Bernardus waar Brian vanaf links de balperfect neerlegt voor Wesley van Tol maar deze kon de bal er niet in lopen .

Jeffrey Bos komt nog voor Michael Vermeulen in het veld en na de nodige blessuretijd erbij te hebben getrokken is de overwinning een feit.

Bernardus nestelt zich hiermee vooralsnog in de middenmoot met 6 punten ui 4 wedstrijden.