LEIDEN
tel. 071-5233593

Bernardus gaat deze zaterdagmiddag, 28 mei,  op bezoek bij Roodenburg

Beide ploegen verkeren in de gevarenzone waarbij aangetekend dat Roodenburg 3 punten meer heeft dan Bernardus.

Vanaf het begin van de wedstrijd neemt Roodenburg een afwachtende houding aan.  Ze laten Bernardus komen tot aan de middenlijn alvorens druk te zetten , en proberen dan als ze de bal hebben veroverd snel om te schakelen en de snelle en behendige voorhoede spelers te bereiken.

Bernardus is de ploeg die moet winnen vandaag en heeft zijn blik dan ook voornamelijk naar voren gericht, maar is af en toe ook slordig in de opbouw wat meerdere malen tot onnodig balverlies leidt.

Na al enkele kleine kansen te hebben gehad is het in de 30e minuut Bernardus dat op dit moment terecht op voorsprong komt.

Mark Roozendaal wordt op rechts de diepte in gestuurd daar ontdoet hij zich van zijn tegenstander en geeft vanaf de achterlijn de bal perfect voor. Het is voor de goed mee opgekomen Nordin Oudshoorn dan ook een koud kunstje om de bal in te koppen 0-1.

Vlak hierna krijgt ook Jeffrey van der Heiden nog een kans om de score te verdubbelen maar zijn kopbal gaat net over.

Ook in het restant van de eerste helft weet Bernardus het lichte overwicht dat ze hebben niet meer in doelpunten uit te drukken.

De 2e helft schatten ze ook bij Roodenburg het belang van de wedstrijd beter in en gaan overtuigender op zoek naar de gelijkmaker.

Na al een kans gemist te hebben is het na een kwartietje spelen wel raak en is de stand weer gelijk getrokken .

Nu is het Roodenburg dat probeert door te drukken maar verder dan een bal op de paal komt dit niet.

Het laatste kwartier is weer voor Bernardus waar flink aanvallend wordt gewisseld om toch nog een overwinning uit het vuur te slepen. Dit lukt nog bijna look, maar ondanks een handvol kansen blijft de score op 1-1 staan.

Dan is het dus even afwachten wat de andere uitslagen zijn en wat de gevolgen daarvan zijn.

Het komt er nu op neer dat MMO en Football Factory zijn gedegradeerd.

Bernardus heeft 3 punten minder dan Roodenburg en Woubrugge.

Woubrugge is al uitgespeeld en heeft een doelsado van plus 10 ten opzichte van Bernardus.

Roodenburg speelt volgende week tegen Koudekerk dat door het verlies van Teylingen tegen SJZ dan kampioen kan worden.

Het is voor Bernardus te hopen dat Koudekerk doet waar het dit seizoen goed in is namelijk veel scoren, en als Bernardus zelf dan thuis ook ruim weet te winnen van het al uitgespeelde SJC dan is degradatie nog te ontlopen.