Scheidsrechter

M. Hoek

Accommodatie

Sportpark Bernardus

Heerlijk weer en een heerlijk sfeertje op het Bernardus-complex lijkt vooraf een opmaat voor een lekkere derby. Met het gegeven dat het moeilijk zal zijn om opponent Koudekerk punten te ontfutselen, kan er bij voorbaat vanuit gegaan worden dat Bernardus hiervoor wel zijn uiterste best zal gaan doen. Als de vuurwerkdampen zijn opgetrokken blijkt dat Bernardus defensief Rob Verbeij in de basiself (als ‘mandekker’ voor spits Mike van Velzen van Koudekerk) heeft opgenomen, dit ten koste van aanvaller Sven de Boer die geblesseerd is en vandaag niet kan spelen.

Alhoewel vanaf het begin Koudekerk, vaak via Sem van Aalst, de aanval kiest richting Bernardus -doel, is het Bernardus dat de eerste grote kans krijgt. Na een omschakelmoment kan echter de voorzet van Rens Schakenbos niet goed gericht door Koen Schellingerhout worden ingeschoten. Koudekerk valt voortdurend aan en neemt ook de leiding,als Mike van Velzen fraai weet te scoren na een voorzet vanaf rechts van Joep van Tulder. Bernardus kan er toch regelmatig snel uitkomen en heeft hiermee halverwege de 1e  helft de gelijkmaker te pakken. Jeffrey van der Heiden kan de voorzet van Rens Schakenbos binnenschieten. 1 - 1. Als Bernardus vervolgens nog een paar keer voor doelman Roy Dorrepaal opduikt, maar de inzetten van Koen Schellingerhout en Rens Schakenbos te zacht zijn, neemt Koudekerk het initiatief definitief over. Bas van Heerdt scoort vervolgens fraai met een verrassende halve omhaal. De laatste minuten voor rust ontpopt doelman Luuk Enter zich als een ‘klasse-keeper’ door inzetten van oa. Ruben van den Berg en Sem van Aalst onschadelijk te maken. Tijdens de rust kan geconstateerd worden, dat we naar een boeiende wedstrijd kijken, waarin Koudekerk de bovenliggende partij is, maar Bernardus goed weerstand biedt en onder de druk uit voetballend tot meerdere mogelijkheden is gekomen.

Bij de start in de tweede helft is Sander Weyman als vervanger voor Daan van der Zwet in het veld gekomen. Koudekerk begint wederom aanvallend en zet Bernardus vast op eigen helft. Het wordt steeds moeilijker voor Bernardus om eruit te komen, de lange ballen naar voren  zijn ook weer direct voor de tegenstander die vervolgens met een volgende aanval kan beginnen. Al snel weet Joep van Tulder via een schot in de kruising de score te verhogen naar 1 - 3. Kort hierop krijgt Bernardus via Jeffrey van der Heiden na geknoei van de Koudekerk doelman één van weinig mogelijkheden voor Bernardus deze tweede helft , maar Roy Dorrepaal kan zijn eigen fout herstellen. Als kort hierna Bas van Heerdt de 1 - 4 binnenschiet, is de wedstrijd wel gespeeld. Diverse wissels zijn er nog voor beide elftallen, met invallers Yvar de Groot, Jorin Roosenbrand, Stan van Veen en Olaf Bakker aan Koudekerkse zijde en Luca Tor, Mark Roozendaal, Roel van der Zon, Luke van Seggelen en Bryan Straathof aan Bernardus zijde. Concluderend: een dik verdiende overwinning voor Koudekerk, in de huidige samenstelling een maatje te groot voor Bernardus!

Bernardus speelt komende week een dubbel programma, thuis tegen LSVV  (dinsdagavond 10 mei, 20.00 uur) en uit tegen Woubrugge (zaterdag 14 mei, 14.30 uur).