Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

In een trieste ambiance, geen publiek en langdurige regen, speelt de Tijssenbrigade tegen FC Boshuizen de derde wedstrijd van het seizoen. Bernardus start zonder de verkouden Wesley van Tol en Simon Pet. Kevin Kersseboom is weer van de partij en ook spelmaker Nordin Oudshoorn start in de basis.
Vanaf het begin zien we een vertrouwd beeld van de laatste weken: een hardwerkend Bernardus, in de bal aannames en passing slordig, maar sterk in de balveroveringen.
Bernardus moet wel fel verdedigen tegen dit balvaardige Boshuizen.
In de vijfde minuut is er een eerste kansje als Kevin Kersseboom over links opkomt, maar zijn harde voorzet voorlangs ziet gaan. Niet veel later behoedt keeper Luuk Enter zijn ploeg voor een achterstand  als hij de inzet van de Boshuizenspits na een fraaie passeeractie nipt weet te keren. Hoewel Boshuizen in het eerste kwart meer balbezit heeft, komt Bernardus er regelmatig ook gevaarlijk uit, vaak via Jeffrey van der Heiden. Voorzetten zijn echter onzuiver en schoten missen doel. Boshuizen blijft in de aanval “breien”, waardoor Bernardus schoten weet te blokken. Bernardus gaat zelf vaker de lange bal hanteren in de ruimte achter de verdediging van Boshuizen. Tussen de twintigste en dertigste minuut sticht Boshuizen het meeste gevaar. Een schot van afstand gaat over de ver voor zijn doel staande Luuk Enter maar verdwijnt net naast het doel. Het zelfde overkomt Sven de Boer als hij zijn boogbal net naast het doel ziet verdwijnen. Het begint harder te regenen, het veld wordt zwaarder en Bernardus neemt meer initiatief. Voor de rust wordt er echter niet  gescoord, mede door een aantal knappe reddingen van Luuk Enter.

In de rust wordt de geblesseerde Nordin Oudshoorn vervangen door Bart de Jong. Devlin Harkes schuift een plaatsje op naar het middenveld en Bart neemt zijn plaats in de verdediging in. Bernardus moet wennen aan de nieuwe samenstelling. Het regent wat minder en Boshuizen pakt de draad van het begin van de wedstrijd weer op. In de 7e minuut na rust bereikt een lange pass de linkerspits van Boshuizen die geheel vrij wordt gelaten, richting doel gaat en knap inschiet. Keeper Enter is kansloos 0-1. Hierna volgt een van Bernardus kant rommelig kwartier met veel passes in niemandsland. Gelukkig staat het vizier bij Boshuizen niet op scherp en wordt de achterstand niet groter.
In de 70e minuut wordt de moegestreden Michael Vermeulen vervangen door jeugdspeler Rens Schakenbos die links op het middenveld gaat spelen. Er komt meer evenwicht in het spel van Bernardus, de passing wordt beter en … het begint harder te regenen. Reden voor Bernardus om er nog een schepje bovenop te doen. In de 75e minuut verovert Jeffrey van der Heiden op het middenveld knap de bal, stoomt op naar het doel van Boshuizen en scoort de gelijkmaker. Op basis van strijdlust is dat zeker verdiend. Bernardus is vanaf dit moment de bovenliggende partij. Boshuizen dringt af en toe wel aan, maar de verdediging geeft niets meer weg. In de 80e minuut komt de  tweede jeugdspeler, Max Rijnbeek, in het veld voor Nikivor van Rijn.
Een doelpunt van Bernardus uit de kluts wordt nog afgekeurd wegens buitenspel, Kevin Kersseboom vergeet in kansrijke positie de bal mee te nemen. Maar dan, in de 88e minuut bereikt een voorzet van Koen Schellingerhout Sven de Boer die hard uithaalt en de 2-1 binnen schiet. De voorsprong komt in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar. Juist nu zou het heel mooi geweest zijn om deze knappe overwinning met de supporters te delen.

Trainer Ron Paling is trots op zijn mannen, ze hebben tot het einde voor en met elkaar gestreden en het is mooi dat dit beloond wordt. Gezien de spelverhouding was een gelijkspel op zijn plaats geweest , maar nu trekt Bernardus eens een keer aan het langste eind.

Aanstaande zaterdag speelt Bernardus uit tegen SJC, om 16.00!! Peter Oudshoorn is dan weer van de partij met zijn camera, zodat de wedstrijd live op facebook gevolgd kan worden.