Datum

14 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op de laatste speeldag van 2019 treft Bernardus in eigen huis FC Boshuizen. De weergoden zijn ons deze dag niet gunstig gezind. Bij de start van de wedstrijd regent het, meer donkere wolken pakken zich samen en in de loop van de wedstrijd hoost het zo af en toe, bliksem en hagel volgen -gelukkig net in de rust- en met enige vertraging kan de wedstrijd na de rust worden uitgespeeld. De wedstrijdverlichting komt vandaag weer goed van pas.

Bernardus start nagenoeg in dezelfde opstelling als vorige week. Bart de Jong is weer linkervleugelverdediger. Beide teams starten onrustig en proberen direct de verdedigers onder druk te zetten wat van weerskanten tot balverlies leidt. In de 5e minuut gaat het voor Bernardus al mis als ronde de middellijn de bal verspeeld wordt. Bij de corner die daarop volgt, laat keeper Enter de bal glippen en is het makkelijk scoren voor de spits van Boshuizen. Niet veel later slalomt Glenn Valk door de verdediging van Boshuizen maar weet net geen medespeler te vinden om de mooie actie af te ronden. In de 20e minuut een flinke domper voor Bernardus als Glenn Valk na een fikse overtreding het veld moet verlaten met een heupblessure. Glenn wordt vervangen door Hassan Knobhout. Het spel golft hierna op en neer en het blijft uitkijken voor de snelle en technisch vaardige spitsen van Boshuizen, mede omdat Bernardus op één lijn verdedigt. In de 29e minuut wordt er wederom dom balverlies geleden op de middenlijn. Een snelle aanval volgt over diverse schijven  en doeltreffend afgemaakt, 0-2. Nauwelijks een minuut later weet Luuk Enter een grotere achterstand te voorkomen. Bernardus wordt hierna sterker  dat leidt tot een goede kopkans van Daniël van Leeuwen en een voorzet van Robin Pijnacker die door ieder wordt gemist. Nadat Luuk Enter nogmaals redding moet brengen, speelt Daniël van Leeuwen even later op randje buitenspel Kevin Kersseboom aan, die beheerst scoort. In de 45e minuut heeft Sven de Boer de 2-2 op de schoen maar in plaats van zelf af te ronden speelt hij over en is de kans verkeken.

De tweede helft richting kantine biedt kansen voor Bernardus.

Op het deels witte veld start Bernardus de tweede helft met Michael Vermeulen voor de ongelukkig spelende Bart de Jong. Op het deels witte veld is de eerste kans voor Barnardus en het is in de 47e minuut gelijk raak als Kevin Kersseboom met een strakke voorzet Daniël van Leeuwen bereikt. Daniël scoort eenvoudig: 2-2. Je denkt nu: er op en er over. Boshuizen neemt echter het initiatief en Bernardus komt een aantal keren goed weg o.a. als een vrije scoringskans in het zijnet belandt.

Rond de 70e minuut wordt Bernardus weer sterker. Een schot van Hassan Knobhout wordt maar net door de keeper gekeerd, maar helaas schiet Keven Kersseboom de rebound te zacht in. In de 84e minuut scoort Bernardus wel, maar deze treffer wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de 82e minuut wordt de moegestreden Roel van der Zon vervangen door Jeffreij van der Heiden.

In de 85e en 88e minuut gaat het helaas twee keer rond de middellijn mis. Twee maal dom balverlies en twee maal scoort Boshuizen. 2-4. En ondanks een paar dotten van kansen in de extra tijd blijft het 2-4. Conclusie kan zijn dat Bernardus vanmiddag verliest door individuele fouten, qua spel doet Bernardus zeker niet onder voor Boshuizen, maar wordt de aansluiting met de staartgroep van de middenmoot wel gemist.

Zaterdag 25 januari pas weer de volgende wedstrijd tegen Woubrugge uit. De laatste wedstrijd van de eerste speelhelft. Als het betere spel van de laatste weken doorzet, moeten er in het nieuwe jaar zeker meer punten gehaald kunnen worden.