Datum

1 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 1 februari de eerste return wedstrijd van dit seizoen ,de uitwedstrijd tegen Roodenburg ging aan de start van het seizoen nog vrij kansloos verloren.

Vandaag is het dus aan Bernardus om op eigen veld sportieve wraak te nemen en te laten zien dat er stappen vooruit gemaakt zijn.

Er staat een straffe wind schuin over het veld en Bernardus speelt de eerste helft tegen deze wind in.

Meteen na het eerste fluitsignaal zet Bernardus de tegenstander onder druk en weet enkele mogelijkheden te creëren om de score te openen. De grootste kans is voor Jeffrey van der Heiden die een breedte pass van de tegenstander onderschept en oog in oog komt de staan met de Roodenburg doelman. Deze weet de inzet knap te keren.

De bezoekers gaan hierna ook wat feller de strijd aan en mede hierdoor en door de harde wind ontstaat er een rommelige wedstrijd waar bij beide ploegen meer ballen niet dan wel bij een medestander aankomen.

Na bijna een half uur gespeeld te hebben, krijgen de bezoekers een vrije trap aan de zijkant ter hoogte van de 16 meterlijn. De bal wordt hoog voorgegeven, maar door de wind verdwijnt deze achter doelman Dani in de goal o-1 wat tevens ook de ruststand is.

Na de rust blijft spits Daniël van leeuwen in de kleedkamer achter. Hij kreeg vandaag bijna geen bruikbare ballen vanaf de zijkanten aangespeeld en trainer Ron Paling wil de 2e helft met Simon Pet wat toch een totaal andere speler is dan Daniël proberen het tij te keren.

Lang hoeven we daar niet op te wachten want al na 3 minuten spelen komt Kevin Kersseboom door over de linkerkant de keeper weet zijn schot nog wel te blokkeren maar de bal komt weer bij Kevin terecht deze legt de bal klaar voor Simon en die schuift hem beheerst langs de keeper 1-1.

Bernardus heeft nu het betere van het spel, maar wordt keer op keer gestopt door de man van de wedstrijd bij Roodenburg: de grensrechter, deze heeft blijkbaar de instructie gekregen om elke bal die over de middenlijn komt af te vlaggen en helaas trapt de scheidsrechter er telkens ook weer in.

Roodenburg komt niet vaak meer in de gelegenheid om gevaarlijk voor de Bernardus goal te verschijnen maar krijgt in de 67e minuut een kadootje als een Roodenburg speler binnen de zestien tegen Glenn Valk aanloopt en naar de grond gaat.

Dit theaterstukje wordt meteen beloond met een strafschop en hoewel Dani de goede hoek in gaat kan hij deze niet keren 1-2 .

Bernardus laat zich hierdoor gelukkig niet uit het veld slaan en met nog meer energie wordt naar de gelijkmaker gezocht en die komt al snel.

Een vrije trap van Bernardus wordt door Roodenburg niet goed weggewerkt de bal komt op zo’n 20 meter van de goal bij Glenn voor zijn voeten en deze bedenkt zich niet en als een kanonskogel jaagt hij de bal in de kruising 2-2.

Bernardus wil en krijgt ook meer dan een gelijkspel in de 81ste minuut krijgt Jeffrey een herkansing en deze keer heeft de keeper geen kans 3-2.

Glenn wordt vervangen door Luuk Verbeij

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd neemt Simon een corner de bal vliegt mede geholpen door de wind in een keer in het doel 4-2.

Kevin verlaat het veld en wordt vervangen voor Jelle Kool

In de 93 ste minuut weet ook Sven de Boer nog te scoren maar hoewel hij achter zeker 4 Roodenburg spelers vandaan komt, wordt de goal wegens buitenspel afgekeurd.

Bernardus heeft vandaag en dan met name in de 2e helft laten zien dat als er met het hele team gestreden wordt de beloning hiervoor ook komt.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SJZ op het programma , ook hier hebben de Tyssen boys nog wat goed te maken.