Datum

7 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met een aantal wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week start Bernardus de één na laatste wedstrijd in dit kalenderjaar. Roel van der Zon keert na een blessure terug in het elftal en staat samen met Koen Schellingerhout centraal achterin. Michael Vermeulen krijgt de kans als linksback en Chris Moors is naar het middenveld geschoven.

De pupil van de week, Naud Beukeboom, trapt de wedstrijd mooi af met een beheerste lage schuiver in de linkerhoek van het doel. Dit is aanleiding voor applaus van het fanatieke Bernardus publiek, dat hoopt op een pot voetbal waar men het warm van krijgt in dit koude weer.

Het eerste gevaar komt van de zijde van Kickers69 die op de rand van de zestien meter een vrije trap naast het doel van Luuk Enter zien gaan. Vervolgens laat Bernardus van zich horen in de vorm van een afstandsschot van Glenn Valk, gekeerd door de doelman van Kickers69.

Tot halverwege de eerste helft zijn het speldenprikjes die worden uitgedeeld door beide ploegen. In de 22e minuut dient zich een grote kans aan voor Kickers. De spits van de uitploeg komt alleen af op Luuk Enter maar besluit de bal af te leggen op zijn collega aan de linkerkant. Die schiet op zijn buurt de bal voor leeg doel in het zijnet.

Echter is het Bernardus die vlak voor rust de ban breekt. Een steekbal op Kevin Kersseboom valt tussen Kevin en de keeper in. Kevin is echter sneller bij de bal en tilt de bal met het hoofd over de doelman van Kickers, 1-0! Kevin raakt door de uitkomende doelman wel geblesseerd aan het hoofd en wordt vervangen door Hassan.

In de tweede helft neemt Bernardus steeds meer het heft in handen, wat resulteert in meer controle en balbezit. In de 53e minuut wordt Roel van der Zon vervangen door Rob Verbeij. Enkele minuten later komt Daniël van Leeuwen gevaarlijk vrij voor het doel van de gasten uit Leimuiden. Een verdediger van Kickers kan ternauwernood voorkomen dat de volledig vrijstaande Glenn Valk kan worden bereikt en de voorsprong kan verdubbelen.

Een wat gezapig half uur volgt waarin beide doelmannen sporadisch getest worden met afstandsschoten. In de 82e minuut verlaat de moegestreden Sven de Boer het veld ten faveure van Simon Pet. Nog geen minuut later volgt een voorzet van Bernardus die door Kickers door het midden wordt uitverdedigd. De bal komt randje zestien voor de voeten van Chris Moors. Chris stuurt de verdedigers en keeper van Kickers de verkeerde kant op met een droge schuiver in de korte hoek, 2-0. Bernardus lijkt hiermee de 3 punten binnen te hebben.

Kickers wordt nog een keer dreigend met een vrije trap maar voor het eerst dit seizoen wordt door Bernardus de nul gehouden. Dit is, in combinatie met de werklust en bereidwilligheid om fouten voor elkaar op te lossen, een compliment waard. Op basis hiervan welverdiende punten voor Bernardus, dat aansluiting vindt bij de onderste ploegen van de middenmoot. Volgende week staat de laatste wedstrijd vóór de winterstop op het programma, thuis tegen FC Boshuizen.