Datum

5 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 5 oktober speelt SV Bernardus de eerste volledige thuiswedstrijd in de zaterdag 4e klasse na de door een blessure na twee minuten gestaakte wedstrijd van vorige week.

Bernardus speelt vandaag tegen SJC met op doel Luuk Enter, in de verdediging Devlin Harkes, Mitchell Rosdorff, Luuk Verbeij en Robert Paling. Op het middenveld Wesley van Tol, aanvoerder Jeffrey van der Heiden en Michael Vermeulen, “hangende” vleugelspelers Joeri Goudkuil en Sven de Boer en in de spits Daniël van Leeuwen.

Bernardus start niet onverdienstelijk. Na twee minuten is er een eerste kansje en direct daarop een kans voor SJC. Na deze start gaat het spel op en neer, weinig kansen, verkeerde passes over en weer. In de twintigste minuut is er eindelijk weer een schot van Daniël van Leeuwen richting het vijandelijke doel. In de 26e minuut volgt er een aanval over meerdere schijven van SJC die knap wordt afgerond, doelman Enter is kansloos. Vermeld moet worden dat aan het doelpunt een overtreding vooraf ging. De protesten hadden geen invloed op de beslissing van de scheidsrechter: 0-1. In de 27e minuut gaat Robert Paling naar de kant met een vervelende liesblessure. Hij wordt vervangen door Jessey Fransen. Er volgen een aantal aanvallen over en weer, waarbij duidelijk wordt dat de spelers van SJC elkaar veel makkelijker weten te vinden dan die van Bernardus en de snelheid van handelen veel hoger ligt. Een paar voorzetten van Jessey Fransen krijgen geen vervolg. Na een mislukt schot van Jeffrey van der Heiden valt na een snelle aanval over links het doelpunt aan de andere kant, Luuk Enter weet het schot net niet te keren: 0-2. Het gevaarlijkste moment van Bernardus is vlak voor rust. Een vrije trap van Jeffrey van der Heiden wordt op doel gekopt door Daniël van Leeuwen. De rebound wordt door Sven de Boer op de lat geschoten.

Na de rust heeft trainer van der Klok een aantal wijziging aangebracht. Jeffrey van der Heiden staat laatste man en Mitchell Rosdorff schuit op naar middenveld.  De veldverdeling is nu beter en Bernardus weet elkaar makkelijker te vinden. Bernardus combineert sneller en nadat Daniël van Leeuwen net niet vol kan koppen op een pass van Joeri Goudkuil treft Joeri twee minuten later doel. Na een niet al te hard schot blijkt dat als Joeri al wegloopt de keeper de bal in zijn doel werkt:

1-2. Deze gelukkige treffer geeft een beetje hoop. Echter na een minuut of twintig in de tweede helft neemt SJC het heft weer in handen en de snelle uitvallen zijn gevaarlijk. Zo werkt Wesley van Tol een bal van de lijn. Als Hassan Knobhout invalt voor Wesley van Tol volgen een aantal aanvallende impulsen, maar spits Daniël van Leeuwen wordt steeds afgedekt en kan zich niet goed vrij spelen. Hij blijft dan ook voor het eerst sinds zijn komst naar Bernardus “droog” staan in een wedstrijd. Als Luuk Verbeij wordt gewisseld voor Simon Pet gebeurt het omgekeerde als waarop is gerekend. Door snelle uitvallen loopt SJC kort voor tijd uit naar 1-3 en 1-4.

Bernardus komt vanmiddag heel matig voor de dag. De wil om te werken is er wel, maar als team functioneert het niet goed. Een aantal vaste krachten van voorgaande jaren wordt node gemist.

Hopelijk kan volgende week wel een stap vooruit worden gemaakt. De wedstrijd is dan om 15.00 uur in Warmond tegen hekkensluiter Warmunda.